Muzica de fanfara si parada ambarcatiunilor au deschis Festivalul Bega Bulevard de la Timisoara. Foto si video

TIMISOARA. Editia a XI-a a Bega Bulevard a inceput la Timisoara cu o noutate fata de anii trecuti, o parada a ambarcatiunilor care circula pe canalul Bega.

CITESTE SI: Surpriza pentru biciclisti si pietoni deopotriva, la finalul lucrarilor din Piata Marasti din Timisoara 

Inainte de a vedea pe Bega barcile si vaporasele care circula pe canalul Bega, timisorenii care au venit in Parcul Alpinet au ascultat piese celebre interpretate de o fanfara.

Festivalul a fost deschis de primarul Nicolae Robu, care de aceasta data nu le-a mai vorbit timisorenilor de pe malul pe care se afla parcul Alpinet, ci de pe platforma plutitoare amenajata pe malul din spatele Catedralei Mitropolitane.

Dupa discursuri a urmat si momentul asteptat de toti timisorenii. Mai intai performerii Timisoarei din kaiac-canoe si canotaj au trecut prin fata scenei, pentru ca mai apoi sa isi faca aparitia salupa Politiei Locale, barcile voluntarilor de la Salvo, cele ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Corabia Piratilor, trei dintre vaporasele achizitionate de Primaria Timisoara, dar si un echipaj de dragondoat venit de la Arad.

A inceput festivalul Bega Bulevard,la Timisoara

Publicată de Opinia Timisoarei pe Vineri, 7 Septembrie 2018

Este o editie foarte frumoasa, cum au fost si precedentele. Cred ca anul acesta vom avea totusi maximul de pana acum. Este un program mai variat, mai bogat decat la editiile precedente, dar dupa parerea mea, toate au fost reusite, si avem parte si de o vreme frumoasa. Asa este astazi si asa a fost anuntata si maine si poimaine. A fost apreciata si aceasta defilare de ambarcatiuni multiple si variate. Cred ca nu in multe locuri poti asista la asa ceva. Timisoara are privilegiul sa aiba aceasta minunata apa, Bega. Noi inca nu ne bucuram de ea atat cat am putea si cred ca ar trebui sa ii acordam mai multa importanta. Iata ca aici s-a putut vedea si kaiac-canoe si canotaj, vaporase, barci cu motor, am vazut si doua echipaje din Arad. Eu cred ca a fost o idee buna si as dori sa mentinem aceste parade. Poate sa le organizam putin mai bine, in sensul de a da un plus de dinamica defilarii lor si mai ales copiii s-au bucurat sa vada aceste ambarcatiuni„, a declarat primarul Nicolae Robu la deschidere.

CITESTE SI: Urmatoarea scoala de top din Timisoara unde elevii vor invata in containere 

Si daca adultii au dat atentie barcilor de pe Bega, cei mici au fost ocupati si cu pictura.

Seara a continuat cu concertele DJ K-lu, Cover Up, Alexandra Ungureanu, Peregrinii &Deep6Project si Mandinga.

Iata si programul complet Bega Bulevard pentru acest weekend.

Sambata 08.09.2018

Orele 10.00 – 20.30 Parcul Alpinet – Program ateliere

Orele 18.00 – 20.00 Plimbari pe Bega (Formatiunea SALVO)

Ora 18.00 – scena: Sean Norvis, Vest Phoenix Cover, Jo, Amaris Agnis, Taxi

Ora 22.00 – Show 3D – proiectii pe apa

Duminica 09.09.2018

Ora 9.00 Povesti si Legende cu si despre Rata – Asociatia Puppet Mania, Compania Phantasia si Radio Timisoara

Orele 10 – 20.30 Parcul Alpinet – Program ateliere

Ora 13- Simularea unor actiuni de salvare in situatii de urgenta – Formatiunea SALVO

Ora 16- Cursa Sponsorilor

Ora 17-Cursa Ratustelor si decernarea premiilor

Scena: DJ Zoli Varga

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.