Bunatati ce se pregateau la Scoala de Fete din Timisoara in anii ’30. Reteta traditionala din Banat: Schmarrn imparatesc

Reteta pentru schmarrn imparatesc nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale pe care le invatau elevele care, in urma cu aproape un secol, studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.

Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.

Pentru a pregati schmarrn-ul imparatesc este nevoie de 6 oua, zahar, faina, lapte, stafide, unt, untura si zahar vanilat.

Iata si cum se pregateste schmarrn-ul imparatesc conform retetarului in urma cu aproape 90 de ani.

Mestecam intr-o oala 6 galbenusuri cu 2 linguri de zahar, 20 de grame de faina, un sfert de litru de lapte si cu spuma a 6 oua. Adaugam si stafide. Infierbantam unt si untura in tingire si varsam aluatul in ea. Se pune pe foc tingirea si cand aluatul este copt, cu o lopatica il intoarcem ca sa se coaca si pe partea care a fost deasupra. Cand e copt, se sfarama, apoi se pune pe un blid si il presaram cu zahar vanilat

sursa foto: savoriurbane.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.