Bunatati ce se pregateau la Scoala de Fete din Timisoara in anii ’30. Reteta traditionala din Banat: perisoare cu cartofi

Reteta pentru perisoare cu cartofi nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al
Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale
pe care le invatau elevele care, in urma cu aproape un secol, studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.

Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.

Pentru a gati perisoarele cu cartofi este nevoie de carne, slanina, sare, piper, cartofi, un ou si faina.

Iata si cum se pregateste aceasta mancare, conform retetarului din urma cu aproape noua decenii.

Se toaca marunt carnea, fripta sau fiarta, la care se adauga si putina slanina si sare si piper, dupa gust. Se sfarama cartofii fierti (cantitate egala cu carnea pe care o avem) si se framanta cu un ou proaspat, apoi se amesteca cu carnea tocata. Facem niste perisoare rotunde, pe care le rostogolim in faina si le frigem in grasimea care ne place. Se servesc calde, insotite de o salata oarecare

sursa foto: bucatarim.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.