Bunatati ce se pregateau la Scoala de Fete din Timisoara in anii ’30. Reteta traditionala din Banat: prajitura de aluat fraged cu nuci

Reteta pentru prajitura de aluat fraged cu nuci nu este deloc una complicata si a fost prezentata intr-un caiet de retete al Scolii de fete de la Timisoara. Opiniatimisoarei.ro va va prezenta in urmatoarele saptamani retete traditionale pe care le invatau elevele care, in urma cu aproape un secol, studiau la actualul Liceu Carmen Sylva.

Bunatatile se regasesc intr-un retetar-document din anii ’30.

Pentru aceasta prajitura este nevoie de 180 de grame de unt, 280 de grame de faina, 4 galbenusuri, 4 lingurite de zahar praf, marmelada si nuci macinate.

Iata cum se prepara prajitura conform retetarului din urma cu aproape 9 decenii.

Aluatul vine intins pe o tava neunsa, grosimea acestuia fiind de 1 centimetru. Se unge cu un strat subtire de marmelada, peste care se aseaza o crema de spuma tare obtinuta din oua amestecate cu 10 linguri de zahar praf si 10 linguri de nuci macinate. Se pune la foc potrivit si se coace o jumatate de ora

sursa foto: dulciurifeldefel.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.