Au speriat etilotestul. Surpriza pentru politistii care au tras pe dreapta niste soferi in Timisoara si in judet

TIMISOARA. Doi soferi inconstienti au fost opriti la timp de politistii rutieri, inainte de a provoca vreo tragedie pe sosele.

CITESTE SI: Este o uriasa nevoie de sange la Timisoara. Centrul de Transfuzii e deschis si in zilele libere de dupa Sfanta Maria. Vii si tu? 

Primul dintre soferi a fost prins de politisti din Recas. Omul s-a urcat la volan si circula catre Timisoara, iar in apropierea parcarii de la Herghelia Izvin a pierdut controlul autovehicolului si a iesit in decor. Soferul nu a patit nimic, insa masina a fost putin sifonata.

Barbatul a fost condus de politisti la sectie, iar dupa verificarile facute acestia au aflat ca omul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicole. Mai mult, masina pe care o conducea ii apartinea unui prieten, de la care barbatul o luase fara sa il anunte si pe amicul sau.

Si, pentru ca tacamul sa fie complet, soferul a fost testat si cu aparatul etilotest, care a aratat ca omul bause bine inainte sa se urce la volan. Rezultatul a fost de 0,67 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Barbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, iar dupa ce s-a trezit a aflat ca are si un dosar penal pentru furt in scop de folosinta, conducerea unui vehicul fara permis si conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Soferul a si fost retinut pentru 24 de ore.

CITESTE SI: Incolonarea. Timisorenii au plecat spre Bucuresti sa sustina diaspora la mitingul impotriva Guvernului. Foto 

Al doilea sofer a fost prins de politistii din Timisoara, pe una dintre cele mai circulate artere din oras, Calea Stan Vidrighin. Omul fusese implicat intr-o tamponare, iar dupa verificarile facute politistii au aflat ca barbatul ramasese fara permis de mai bine de o luna. In 6 iulie, soferul a fost lasat pieton pentru ca a condus o masina pe drumurile publice dupa ce consumase alcool, concentratia din aerul expirat fiind la acea vreme de 0,84 mg/l alcool pur in aerul expirat.
De aceasta data barbatul a considerat ca poate mai mult si a avut dreptate. Politistii l-au pus sa sufle si in aparatul etilotest si rezultatul a dovedit ca omul era mai ametit de aburii alcoolului decat acum o luna, 1,02 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Soferul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice si s-a ales cu un nou dosar penal pentru conducere fara permis si conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.