Prapad la Sarmizegetusa Regia. Accesul interzis catre cetatile dacice din patrimoniul UNESCO

Ploile din ultimele zile nu au creat probleme doar in orasele mari din vestul tarii, ci si in zonele turistice. In vestul tarii accesul catre cetatile dacice care sunt incluse in patrimoniul UNESCO este blocat si se lucreaza din greu la eliberarea sa.

CITESTE SI: Le-a demascat smenurile de la STPT, asa ca l-au demis de urgenta pe directorul Sorin Supuran. Cine sunt membrii Consiliului de Administratie al Hotilor de la Regia de Transport Timisoara si reactia lui Nicolae Robu 

E nenorocire in zona cetatilor dacice – au recunoscut si autoritatile. Dupa doua saptamani de ploi, sunt alunecari de teren fara precedent. Joi noaptea, unul din versantii din masivul Fetele Albe s-a desprins si a luat-o la vale. Drumul catre Sarmizegetusa Regia s-a acoperit cu sute de metri cubi de pamant si roci asa ca s-a luat decizia inchiderii lui. Practic, autoritatile nici nu stiu sa spuna cat de grava este situatia pentru ca deocamdata tronsonul este complet blocat, atat pentru accesul auto, cat si cel pietonal. O alta alunecare de teren a afectat chiar incinta sacra din fosta capitala dacica, adica zona templelor dacice.

E calamitate naturala acolo, putem spune ca e dezastru”, a confirmat Mircea Bobora, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.

In zona sunt trimise echipe care incearca sa elibereze drumul, dar cantitatea de aluviuni este uriasa. De fapt, la Consiliul Judetean (CJ) nu se stie exact cat de afectata este zona pentru ca accesul e imposibil:

Sunt sute de metri cubi pe care acum incercam sa-i indepartam, apoi mai este alunecarea de teren de pe drumul pavat care a rupt inclusiv parapetii – o problema majora – si mai exista o alunecare de teren in monument la terasa a X-a. La ora actuala stim ca avem cel putin trei alunecari de teren, nu putem spune cu exactitate decat dupa deblocarea drumului”, spune Sorin Vasilescu, vicepresedinte CJ Hunedoara, pentru replicahd.ro

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.