Primaria va ajunge sa se roage de RETIM sa se intoarca sa mature strazile din Timisoara. Licitatia pentru curatenia stradala a esuat

TIMISOARA. Strazile din Timisoara vor mai fi curatate de RETIM doar in urmatoarele doua saptamani, dupa care Primaria va trebui sa gaseasca o solutie. Aceasta dupa ce licitatia pentru gasirea unei firme care sa se ocupe de acest sector a esuat.

CITESTE SI: Au pus lacatul pe mai multe firme si au rupt amenzi, dupa o razie la Timisoara. Ce au descoperit politistii

RETIM anunta in urma cu trei zile ca actualul contract dintre companie si Primaria Timisoara pentru curatenia pe strazile orasului se va incheia in 4 august. Mai mult, RETIM a decis sa nu se inscrie la licitatia pentru strazi, ramanand doar cu colectatul gunoiului din pubelele timisorenilor, serviciu pe care il va asigura pe o perioada de 10 ani.

Neparticiparea e o decizie manageriala si tine strict de un cadru economic. Daca cifrele ne lasau sa participam la licitatie, participam. Sunt semnificativ modificate cifrele. Daca am fi participat, am fi participat cu niste cifre in care am fi lucrat in pierdere…De pricipiu Primaria Timisoara va trebui sa delege cuiva partea de salubrizare„, declara la inceputul saptamanii directorul RETIM, Catalin Olteanu.

CITESTE SI: RETIM nu va mai curata strazile din Timisoara. Compania vine insa si cu o veste buna pentru toti timisorenii 

La licitatia anuntata de Primarie s-a prezentat insa o singura firma, care a venit cu o oferta neeligibila.

Nu cred ca vor fi probleme mari, din pacate licitatia a esuat. Era un ofertant, nu ne-am inchipuit ca a venit cu o oferta neeligibila, a venit cu o valoare mult peste cea din caietul de sarcini, iar legea nu permite. Conform legii exista posibilitatea de negociere, dar in conditiile caietului de sarcini, exista posibilitatea de negociere directa cu ofertantul sau alte firme si noi facem tentativa de a incheia un contract pe aceasta baza legala„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Si, pentru a nu lasa strazile din Timisoara murdare in plina vara, municipalitatea a anuntat ca va cauta o solutie, cea mai la indeamana fiind… RETIM.

Daca nu vom reusi, vom putea incheia un contract in situatie de forta majora. Si asta permite legea. Nu cred ca isi poate imagina cineva sa lasam, mai ales intr-o luna in care e foarte cald, sa lasam gunoaiele pe strazi. Am vazut asa ceva in Atena si in Paris. Nu ne dorim sa ajungem sa avem astfel de situatii. Facem ce ne permite legea. Noi am facut o licitatie, din pacate a venit o singura firma care a venit cu o oferta neeligibila. Nu s-a deschis decat ieri oferta finanicara. Comisia de licitatii publice lucreaza conform legii. A fost deschisa si s-a vazut suma. RETIM poate veni in conditiile caietului de sarcini. Daca nu se incheie contract prin negociere directa si nici in caz de forta majora, se reia licitatia„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Compania de salubritate este dispusa sa continue sa curate strazile din Timisoara, insa nu in termenii de pana acum. Directorul RETIM, Catalin Olteanu, anunta ca are toata deschiderea sa se aseze la masa negocierilor cu reprezentantii Primariei.

Trebuie sa vedem ce vor cei de la Primarie de la noi. Exista in legislatie o prevedere care spune ca timp de 90 de zile actualul operator trebuie sa mai presteze intr-o forma sau alta. In egala masura si noi si ei ne uitam la acea lege si o intoarcem pe toate partile. Noi am presta, dar nu la tarifele actuale. O sa ajungem la o concluzie. Acum chiar sa lasam orasul necuratat nu putem. Oricum toata lumea da vina pe RETIM… Daca ajungem la o intelegere cu ei, vom face curatenie. Noi nu ne-am retras din licitatie pentru ca nu aveam chef sa mai facem curat in Timisoara, ci pentru ca nu se alinia ce isi dorea Primaria cu ceea ce era dispusa sa plateasca. Vor fi negocieri intre noi si Primarie„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Catalin Olteanu.

RETIM nu a participat la licitatia pentru curatarea strazilor din Timisoara, insa in urmatorii 10 ani va colecta deseurile din oras, conform unui contract pe care l-a castigat in 2017.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. robulica, cu „freza” mica…dupa 5 august, daca nu vine masina sa ridice gunoiul menajer, am sa-l arunc pe al meu in fata blocului tau…sa nu spui ca iara nu ai stiut. apropo, pe unde sade zevzecul asta, stie cineva?