114 case si curti inundate in Timis. Zeci de pompieri au intervenit pentru evacuarea apelor. Care e acum situatia

TIMIS. N-au pus geana pe geana si au intervenit cu forte sporite pentru limitarea efectelor inundatiilor care au lovit estul judetului Timis. Pompierii au avut o noapte alba si au muncit pe branci pentru evacuarea apelor din 114 case si curti din mai multe localitati.

CITESTE SI: Mobilizare in zonele inundate din Timis. Apa a navalit in aproape 100 de gospodarii din mai multe localitati. Foto si video 

Dupa o rupere de nori, apele scurse de pe versanti au navalit cu furie pe strazi si in casele oamenilor la Faget, Bichigi, Traian Vuia, Dumbrava, Iersnic, Rachita, Dragsinesti, Cladova, Ohaba Lunga si Batesti.

„In intervalul 19.07.2018 incepand cu ora 20:36 – 20.07.2018 pana la ora 04:00 Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Banat” al judetului Timiş a fost solicitat sa intervina la 44 situatii de urgenta, ca urmare a efectelor fenomenelor meteo imediate si a precipitatiilor prognozate dupa cum urmeaza:

– Statia de Pompieri Faget a intervenit in orasul Faget, in localitatea Bichigi, in localitatea Dragsinesti, in localitatea Batesti si in localitatea Traian Vuia.

– Detasamentul de Pompieri Lugoj a intervenit in localitatile Faget, Ohaba Lunga, Cladova, Begheiu Mic, Dragsinesti, Iersnic, Rachita, Dumbrava si in localitatea Traian Vuia.

– Detasamentul 2 de Pompieri Timisoara a intervenit in localitatile Faget si Batesti.

– Detasamentul 1 de Pompieri Timisoara a intervenit in Timisoara, strada Mihail Kogalniceanu, in sat Rachita, in orasul Faget si in localitatea Traian Vuia.

– Statia de Pompieri Buzias a intervenit in localitatile Bichigi si Faget.

– Statia de Pompieri Deta a intervenit in localitatile Bichigi si Traian Vuia.

In total, au intervenit 3 ofiteri si 40 subofiteri cu 1 motopompa remorcabila de capacitate marita, 14 motopompe, 7 electropompe, 2 microbuze, 4 autospeciale de interventie, 1 motogenerator si un motofierastrau cu lant.

In total au fost 114 case si curti inundate dupa cum urmeaza: comuna Bichigi 50 gospodarii, comuna Traian Vuia 45 de gospodarii, localitatea Rachita 19 gospodarii”, transmit reprezentantii ISU Banat.

Momentan, nu mai exista pericol de inundare si al altor gospodarii, iar situatia din localitatile afectate incepe sa revina la starea de normalitate.

Pompierii raman la datorie, pentru limitarea si inlaturarea potentialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situatiei din zonele vizate precum si evolutia acesteia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.