Timisoara da tonul in Moda. Cei mai creativi tineri designeri, premiati

TIMISOARA. Absolventii specializarii Moda – Design Vestimentar de la Universitatea de Vest din Timisoara au primit premii importante, de la organizatorii Timisoara Fashion Week, Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021 si reviste de specialitate, in cadrul Galei de Moda UVTarte. Evenimentul a reunit colectiile absolventilor de licenta si master, promotia 2018.

CITESTE SI: Sorin Grindeanu, Gheorghe Ciuhandu si Adrian Orza, dati in judecata de Primaria Timisoara. De ce ii acuza si ce vrea Nicolae Robu sa obtina de la fostii conducatori ai orasului

Cei 19 absolventi ai studiilor de licenta si master promotia 2018 si-au prezentat colectiile, exprimând 19 viziuni vestimentare, 19 optiuni. Propunerile au abordat teme care apartin contemporaneitatii si care ii preocupa, precum: identitate, apartenenta, standardizare, globalizare, refugiu, interiorizare, violenta, rafinament, naivitate, instrainare, reverie.

Colectiile au fost coordonate de conf. dr. Andreea Palade-Flondor, lect. dr. Cristina Lazar, lect. asoc. dr. Corina Mutu, asist. dr. Sandra Suciu Chira.

Colectiile studentilor au fost premiate dupa cum urmeaza:

CITESTE SI: Schimbare importanta pe traseul unuia dintre cele mai aglomerate troleibuze din Timisoara

Premiile Timisoara Fashion Week acordate de Alin Galatescu, director artistic al festivalului si dna Rodica Costea, director general:

Ionut Piscureanu – colectia The Label. Secolul XX(X)I. Amintiri din viitor.
Alexandru Ghencea – colectia Bald Barbie
Carina Balan – colectia MyCellium
Ana Maria Dumitru – Romance on the Moon
Florina Ilie – Up to Me
Andreea Micle – Human, interrupted

Premiul pentru Fashion Design acordat de Facultatea de Arte si Design in parteneriat cu Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021. Consta in promovarea pe platforma Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021 si in orasele partenere:

CITESTE SI: ACS Poli merge in cantonament, dar trage si un semnal de alarma: ‘Avem nevoie de ajutorul autoritatilor din Timisoara’ 

Ionut Piscureanu – colectia The Label. Secolul XX(X)I. Amintiri din viitor.

Premiul revistei Altfel – un editorial de moda in paginile revistei:

Alexandru Ghencea – colectia Bald Barbie

Vouchere Card CulturaPLUS – Institutul Cultural Francez Timisoara
Premiul DeCusut – masina de cusut pentru FashionLab al Facultatii de Arte si Design

Evenimentul face parte din proiectul Stage On#2. Promovarea artelor spectacolului prin moda si muzica, cofinantat de Consiliul Judetean Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.