Atentie, soferi, restrictii pe un drum din Timis! Lucrare in premiera facuta de DRDP Timisoara

TIMIS. Anunt important facut de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara pentru soferii care circula pe o sosea din vestul judetului.

CITESTE SI: Membri din echipa de monitorizare a Capitalei Culturale Europene, de la Bruxelles, la Timisoara. Ce au discutat cu ministrul Culturii 

Soferii care au treaba in zona localitatilor Cenei si Carpinis trebuie sa se inarmeze cu rabdare sau sa evite zona, deoarece DRDP Timisoara a inceput lucrarile de reabilitare pe drumului de numai 9 kilometri care leaga cele doua somune.


Lucrarile de modernizare a drumului se vor face printr-o metoda aplicata in premiera pe un drum din Timis si cu ajutorul unui utilaj special ce recicleaza batranul strat de asfalt.

Sistemul de reciclare in situ reprezinta o solutie foarte buna pentru drumuri cu durata de viata expirata, care prezinta o zestre formata din straturi rutiere bituminoase, imbatranite. Pe scurt, reciclarea se face adaugand material pietros, liant hidraulic si emulsie bituminoasa. Reciclatorul frezeaza straturile imbracamintii vechi, amesteca materialul frezat cu materialele aport, iar materialul rezultat este asternut si compactat la profil. Dupa circa o saptamana, se asterne un covor asfaltic. Lucrarile se fac exclusiv de catre DRDP Timisoara, prin Sectia Productie, trusa de reciclare care cuprinde utilajele necesare pentru aceste operatiuni fiind achizitionata prin intermediul CNAIR„, au transmis reprezentantii DRDP Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.