Opinia Timisoarei

9 firme vor primul contract pentru noul drum care sa lege Aeroportul Timisoara de Autostrada Vestului. Soseaua va scoate traficul din Ghiroda si Remetea Mare

TIMISOARA. Licitatia pentru realizarea studiului de fezabilitate si proiectului tehnic in vederea construirii unei noi sosele care sa lege Aeroportul Timisoara de Autostrada A1, in linie dreapta. Noua oferte au fost depuse de firme sau asocieri de firme, iar acestea sunt in evaluare, in prezent.

CITESTE SI: Si tu ti-ai gasit masina asa, la Timisoara? Ce-a lasat in urma norul de praf saharian ce traverseaza Romania. Video

Consiliul Judetean Timis a lansat inca din luna decembrie licitatia pentru serviciile de realizare a studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic si pentru demersul de obtinere a terenului necesar prin exproprieri.

Valoarea contractului este estimata la 1.97 milioane lei, iar castigatorul licitatiei va avea 10 luni la dispozitie pentru a livra documentatiile.

Drumul va avea o lungime de aproximativ 8 km, cu doua benzi pe sens. Acesta se va construi la sud de Aeroport, cu origine in intersectia dintre DJ609D si Centura Timisoarei, peste calea ferata secundara ce deserveste aerogara, intersectand drumul comunal DC62 (Remetea Mare – Ianova) si avand ca punct terminus intersectia cu drumul national DN6, nodul de descarcare A1. Dincolo de beneficiile evidente, noua sosea va reduce si poluarea din Ghiroda si Remetea Mare, actionand ca o centura de ocolire pentru cele doua localitati.

Am insistat pe o analiza rapida, dar extrem de temeinica a ofertelor, pentru a nu lasa loc de indoiala in ceea ce priveste rezultatul. Ma bucura interesul crescut pentru aceasta lucrare. Vom avea probabil un cost mai mic, dar e importanta si calitatea serviciilor. Planul nostru este sa avem documentatia necesara undeva la inceputul anului viitor, pentru ca apoi sa lansam licitatia pentru executia efectiva a noii sosele”, a declarat presedintele CJ Timis, Alin Nica.

Investitia a primit un impuls la finalul anului trecut, CJ Timis alocand proiectului suma suplimentara de peste 1.6 milioane lei, pentru realizarea documentatiei specifice. Investitia este estimata la 18 milioane euro, cu tot cu TVA, finantarea fiind asigurata din fonduri europene.

Exit mobile version