Noutati :

9 detinuti de la Penitenciarul Timisoara vor avea loc de munca dupa eliberare

3 martie, 2011 - 04:09 PM
Autor: Andreea Hnyatek      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Noua puscariasi vor avea unde sa munceasca dupa ce vor iesi pe poarta inchisorii! Aceasta in urma unui proiect care a urmarit convingerea angajatorilor ca pot incredinta o slujba unui fost detinut.

326 de firme si institutii publice au fost informate online despre acasta initiativa, din care insa numai 6 au avut curajul sa le ofere o sansa celor care au ispasit o pedeapsa in spatele gratiilor. Acestia vor munci ca instalatori, in constructii, si la salubritate.

“E mult mai usor cand ai sprijin de la angajator. M-au ajutat mult si consilierii si psihologii pusi la dispozite de penitenciar. Am un loc de munca serios, firma e serioasa, sunt foarte multumit”, spune unul dintre detinuti.

Proiectul “Cresterea sanselor de incluziune sociala a persoanelor aflate in detentie, printr-o mai buna educatie, informare a societatii si imbunatatirea activitatilor in penitenciar” este derulat de Administratia Nationala a Penitenciarelor si cuprinde alte doua parti: “Construirea unui plan de preventie si contingenta” si “O zi in inchisoare”. Prima s-a ocupat sa construiasca un program de viata pentru anul imediat urmator eliberarii, in care 20 de puscariasi au invatat sa anticipeze toate problemele pe care le-ar putea intampina, dupa ce vor parasi inchisoarea. A doua consta intr-un parteneriat cu un liceu din Timisoara, in care 8 elevi vin o zi in penitenciar pentru a vedea ce inseamna sa-ti duci traiul intr-o inchisoare, departe de familie si prieteni, intr-o celula, ingradit.

Proiectul este finantat din fonduri europene si se incheie la finele lunii martie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...