Opinia Timisoarei

8 ani de la un duel celebru cu 7.000 de oameni in tribune la un meci de Liga 4. Acum, Politehnica si Ripensia Timisoara se pregatesc de Liga 3. Video

TIMISOARA. Emulatie enorma, spectacol si in tribune si mai ales pe teren, doua echipe foarte bune pentru acel nivel si un meci care a ramas in antologia Ligii 4 Timis. Ripensia si ASU Politehnica se bateau pentru Liga 3 pe 7 martie 2015, in returul Diviziei D de fotbal si aduceau in tribunele stadionului Dan Paltinisanu peste 7000 de oameni.

Poli avea sa castige atunci cu 6-2, iar la finele sezonului promova dupa o dubla de poveste cu Vointa Lupac. O scurta citire a formatiilor de atunci ne spune ca pe acel 7 martie cele doua echipe aveau loturi mult mai bune decat cele de acum. Erau jucatori care stiau ce insemna si prima liga, Naidin, Nohai sau Draghici fiind exemple in acest caz, sau care aveau sa ajunga in elita, Mediop.

Chiar daca erau „jos” cele doua grupari cu nume de legenda erau „mari”. De atunci, doar pe Taub il mai regasim in lot, in timp ce Zaluschi si Toma inca mai joaca in Timis, dar la Dumbravita.

In acest sezon, poate cel mai urat al echipelor din Timisoara in liga secunda, ambele grupari se pregatesc de… revenirea in sistemul semi-profesionist. Este si imaginea pe care o merita Timisoara, un oras cu o conducere ce nu iubeste sportul si se scalda in mediocritate.

Ripensia Timisoara – ASU Politehnica Timisoara 2-6 (0-2)

Liga a IV-a 2014/15, 7.03.2015,, Timisoara, stadion Dan Paltinisanu, spectatori 7.000.

Au marcat: Ad. Ungureanu (82), Briciu (89) – Galan (15), Draghici (32, 72), Naidin (84), Vucea (88), Tulcan (90).
Arbitru: Catalin Botas (Timisoara).

Ripensia: Carlaont – L. Luca, Ciobai, R. Solomon, C. Toma (46, Nohai) – Francescu (46, Zaluschi), Pascaleanu – Mediop (54, Ad. Ungureanu), Briciu, Ad. Popa – Ratiu (63, Barburescu). Manager: Radu Suciu.

ASU Politehnica: Burtic – Al. Contescu (60, S. Feraru), Gavriluta, Galan, Taub – Rebenciuc, Naidin, M. Stancu (60, Filimon), Ghinescu (73, Tulcan) – Vucea, O. Draghici (84, Budur). Antrenor: Sorin Brindescu.

Exit mobile version