Opinia Timisoarei

8.000 de timisoreni, chemati la Primarie, dupa ce s-au trezit cu scrisori sau somatii in posta de la Directia Fiscala

TIMISOARA. Panica in randul a mii de patroni timisoreni ori persoane fizice autorizate care s-au trezit cu cate o adresa de la Directia Fiscala a Primariei Timisoara prin care erau instiintati ca au de plata o Taxa de Mediu, pe motiv ca activitatile pe care le desfasoara polueaza orasul. Suma este de peste 1.000 de lei, reprezentand taxa pe 2 ani plus penalitati. Aceasta pentru ca a fost introdusa inca din 2013 la Timisoara.

Oamenii spun ca nu inteleg de ce ar trebui sa plateasca acesti bani in conditiile in care firmele lor nu au activitati care sa altereze in vreun fel mediul. Au primit asemenea somatii si timisoreni care lucreaza pe calculator.

Taxa de mediu, introdusa in 2013 pentru anul urmator, a fost aplicata tinandu-se seama de codurile CAEN ale firmelor, asa cum sunt inscrise la Registrul Comertului, chiar daca activitatile principale nu sunt practicate.

8.000 de somatii de plata au ajuns la timisoreni, insa primarul le cere sa nu se nelinisteasca, intrucat situatia se va rezolva.

I-am cerut lui Bodo (Adrian Bodo, seful Directiei Fiscale a Primariei Timisoara n.r.) sa pregateasca unj comunicat cu explicatiile detaliate si cu anumite recomandari clare pentru cetateni. Multa lume a fost nemultumita ca s-a trezit cu o impunere cu regim de taxa de mediu. Exista societati care au anumite coduri CAEN. Directia Fiscala a luat de la registrul comertului lista si acolo unde s-au identificat coduri CAEN si unde legislatia prevede taxe de mediu s-a fact aceasta impunere. Oamenii trebuie sa vina la Directia Fiscala, e vorba de o procedura pe care o va explica Bodo – ca firma nu face uz de acel cod CAEN – atunci se elimina acea impunere. Imi pare rau ca s-au creat nelinisti si suparari. Ar fi trebuit sa se explice inainte. Vina este a Directiei Fiscale„, a explicat primarul Nicolae Robu.

Exit mobile version