70 de persoane din mediul rural au absolvit cursurile gratuite organizate de CCIA Timis

Un numar de 70 persoane din mediul rural – someri, persoane inactive, persoane ocupate in agricultura de subzistenta, manageri si angajati de firme din domenii non-agricole au absolvit cursurile gratuite organizate de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Astfel, 30 de persoane care doresc sa infiinteze o afacere pe cont propriu au absolvit cursul de Competente anteprenoriale iar 16 persoane au urmat cursul de Competente IT, curs de initiere in folosirea calculatorului pentru cei care doresc sa deprinda competentele de utilizare a tehnicii de calcul sau sa-si dezvolte competentele de comunicare si operare moderna a informatiilor.

In ceea ce priveste cursurile de calificare, 24 persoane au absolvit cursul de Agent de curatenie cladiri si mijloace de transport, a carui finalizare a fost marcata printr-un eveniment de presa, la Mosnita Noua, Sat Urseni, in data de 13 mai 2015.

In prezent, este in derulare cursul de calificare pentru meseria de Operator introducere, validare si prelucrare date care va permite celor 24 de absolventi angajarea la orice agent economic sau institutie publica care opereaza cu date.

Cursul de Lucrator in comert va incepe in data de 2 septembrie 2015 si se adreseaza persoanelor care doresc sa se califice pentru a se angaja ca vanzatori, persoanelor doritoare sa-si infiinteze propria afacere comerciala dar si celor care sunt deja angajati in magazine ca necalificati si doresc sa-si dezvolte competentele. La acest curs, se pot inscrie si persoane care nu si-au finalizat studiile minime obligatorii.

In cadrul proiectului, absolventii cursurilor de calificare primesc subventii cat si sprijin pentru angajare din partea CCIAT care a initiat discutii cu firme care au nevoie de aceste meserii si cu agentii de recrutare. De asemenea, expertii CCIAT ofera, gratuit in cadrul proiectului, consiliere privind orientarea in cariera.

Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola” vizeaza imbunatatirea calitatii resurselor umane in zonele rurale, in contextul asigurarii unui suport eficient si de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare in activitati non-agricole.

Rezultatele asteptate in proiect vor contribui la dezvoltarea unei retele profesionale care sa faciliteze accesul persoanelor din grupul tinta la schimbul de bune practici si adaptarea in functie de regiune, avand ca rezultat dezvoltarea lor profesionala cat si pentru cei care doresc initierea unei activitati economice independente in domenii non-agricole.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...