Opinia Timisoarei

6 jucatori de la Timisoara au pus umarul la victoria Romaniei contra Rusiei la rugby

Pe stadionul Municipal din Botosani, in cea de-a patra etapa contand pentru Rugby Europe Championship, Stejarii au invins Rusia cu rezultatul de 22-20, dupa o partida dramatica in care „ursii” au dat o replica consistenta chiar daca au avut doi jucatori eliminati temporar de-a lungul primei reprize. In cele din urma, „stejarii” s-au impus dramatic dupa un final nerecomandat cardiacilor.

CITESTE SI: Momentul in care ne vom plimba gratuit cu trotinetele electrice, la Timisoara. Cum vor putea fi folosite. Video 

In acest joc, Romania a reusit un singur eseu, de penalizare, celelalte puncte venind prin lovituri de pedeapsa, 3 transformate de Florin Vlaicu si doua de Ionel Melinte. Cheia a stat chiar in aceste „lovituri la bete”, deoarece rusii, care au avut patru eseuri, nu au avut nicio transformare, ultima sansa fiind in prelungiri, cand oaspetii puteau egala.

6 jucatori de la Timisoara Saracens au luat parte la aceasta veritabila lupta. Talonerul Eugen Capatana a inceput din nou titular, la fel ca jucatorii de treisferturi Vladut Zaharia si Marius Simionescu, iar in timpul reprizei secunde au mai intrat jucatorii de linia a II-a, Dorin Lazar si Ionut Muresan, dar si centrul Vladut Popa.

Romania are doua victorii si doua infrangeri, dar a castigat si doua puncte bonus cu care a ajuns la 10 puncte. Insuficient sa treaca insa de Rusia in clasament care se situeaza pe doi. Stejarii au trecut insa de spanioli, care astazi au sansa de a reveni pe pozitia secunda, deoarece au un meci usor de jucat contra Belgiei. Georgia, desi are doar 3 partide jucate, este liderul autoritar al competitiei.

In ultima etapa, programata saptamana viitoare, Romania va juca la Bruxelles pe 17 martie, de la ora 14.

Exit mobile version