Opinia Timisoarei

6 catei sterilizati prin programul primariei la Timisoara in prima luna. Administratia spera ca in baza contractului, in 2 ani, sa ajunga la veterinar 2500

TIMISOARA. S-au inmultit peste masura cainii pe strazile din Timisoara.

CITESTE SI: Erau trecute in acte drept fructe de mare. 14 milioane de tigari de contrabanda descoperite de DIICOT la perchezitii facute in Timis si alte 3 judete

Printre masurile luate de administratie pentru a preveni abandonarea cainilor pe domeniul public se numara inchierea unui contract de 250.000 de lei, pe doi ani, cu un cabinet veterinar din Timisoara pentru a asigura sterilizarea animalelor fara pedigree, dar cu stapani care au venituri modeste.

Din 28 februarie cand a demarat  si pana acum, in prima luna, 6 caini au fost sterilizati prin acest program de sprijin, iar alti 11 vor trece pe la veterinar in perioada urmatoare, anunta reprezentantii municipalitatii.

Numarul de telefon la care pot face programari stapanii cu venituri mici care vor sa-si sterilizeze cainii sunt: 0256/969 interior 198 si interior 102.
Trebuie sa prezinte urmatoarele documente:
• cartea de identitate a proprietarului animalului de companie, care sa ateste domiciliul sau resedinta in Timisoara
• carnetul de sanatate al cainelui care atesta microciparea
• dovada veniturilor proprietarului, in valoare mai mica decat salariul mediu brut, în conformitate cu legislatia in vigoare (adeverinta, cupon de pensie, declaratie pe proprie raspundere).
In cazul în care cainele nu este microcipat, individualizarea si inregistrarea pot fi facute in ziua sterilizarii, costurile fiind suportate de catre proprietar. In situatia in care proprietarul are venituri foarte mici si nu isi permite sa achite costul microciparii, acesta va fi suportat de Asociatia Happy Tails, care si-a exprimat disponibilitatea de a sprijini astfel proprietarii.

Prin acest program, Primaria Timisoara estimeaza ca in doi ani vor fi sterilizati aproximativ 2500 de caini. Aceasta ar insemna cel putin 100 pe luna.

Exit mobile version