Opinia Timisoarei

55 de oameni care ar fi trebuit sa stea izolati la domiciliu, in Timisoara, de negasit

TIMISOARA. In Timisoara, 55 de persoane care ar fi trebuit sa se autoizoleze la domiciliu din cauza coronavirusului, nu au fost gasite in locuintele lor de catre autoritati. Primarul Nicolae Robu ii numeste ”iresponsabili” si lasa sa se inteleaga ca amenda in aceste cazuri este prea mica.

CITESTE SI: Nu umbla in aceiasi pantofi afara si in casa! Ce facem cu hainele? Pasii de urmat cand intram in locuinte explicati de medicul Virgil Musta care vindeca infectati de coronavirus la Timisoara 

55 de persoane dintre cele circa 500 verificate ieri la domiciliu nu au fost gasite! Inadmisibila conduita! ii lasam pe acesti iresponsabili sa se joace cu sanatatea noastra?!”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Primarul spune ca amenda pentru nerespectarea autoizolarii este 100 – 5000 de lei, cu reducere de 50 la suta, daca este platita in 15 zile.

Amenda pentru o asemenea fapta extrem de grava dupa opinia mea este intre 100-5000, cu reducere la 50% din valoarea minima, daca plata se face in 15zille! Vi se pare normal, stimati compatrioti?!”, a mai scris Robu.

Potrivit Prefecturii Timis, in judet, numai in cursul zilei duminica, de 22 martie, au fost verificate, de Politie si Politia Locala, 1.022 daca respecta masurile de izolare sau carantina. Au fost verificate 448 locatii de carantinare si izolare. Cercetarile vor continua in aceste cazuri.

De la debutul epidemiei au fost inregistrate 3 dosare penale pentru zadarnicia combaterii bolilor. In dosarele penale sunt cercetate 4 persoane. Au fost aplicate 10 amenzi.

Exit mobile version