Opinia Timisoarei

520 de hectare din Padurea Verde, trecute de Guvern in administrarea Primariei Timisoara. Planuri pentru un parc si o zona de spectacole

TIMISOARA. Pas important spre amenajarea unui parc de mari dimensiuni la Timisoara, la Padurea Verde.

CITESTE SI: Peste 3 milioane de buletine de vot ajung in sectiile de votare din Timisoara si din judet, pentru alegerile de duminica. A inceput impartirea lor 

In sedinta de Guvern de joi seara a fost aprobata trecerea unei suprafete de 520 de hectare din Padurea verde, de la Romsilva in administrarea municipiului Timisoara.

Anuntul a fost facut de Ionel Danca, seful Cancelariei prim-ministrului.

Este o suprafata forestiera aflata in administrarea Romsilva si care, ca urmare a adoptarii acestui proiect de hotarare de Guvern, va reveni in administrarea municipiului Timisoara, pentru a fi amenajata intr-o padure-parc„, a precizat Danca.

Potrivit acestuia, decizia a fost luata după mai multe discutii intre Ministerul Mediului, Ministerul Justitiei, Ministerul Lucrarilor Publice.

Astfel, primaria urmeaza sa primeasca 520 de hectare, desi, initial solicitase o suprafata de 638, dupa cum afirma in iulie si ministrul Mediului, Costel Alexe.

Primaria Timisoara are in prezent 50,047 hectare in administrare la Padurea Verde.

Aici urmeaza sa fie amenajate alei din materiale ecologice cu latimea de 2 metri si piste de biciclete, vor fi amplasate banci si foisoare, toate fiind realizate din lemn, deoarece folosirea metalului in aceasta zona este interzisa. Municipalitatea vrea de asemenea sa amenajeze o zona de spectacole, dar isi propune si realizarea uneia dedicate picnicului. Zona urmeaza sa fie curatata si aleile vor fi luminate, vor fi amplasate toalete ecologice si urmeaza sa fie facute si plantari.

Primaria urmeaza sa lanseze si un concurs de solutii pentru a stabili modul in care va fi amenajat spatiul intrat in administrarea sa.

Padurea Verde de la Timisoara a fost amenajata pentru prima oara in 1860 de Serviciul Silvic Maghiar. Au urmat alte doua amenajari in 1894 si 1908, iar in 1947 era amenajata de Directia Silvica Arad si inclusa in Ocolul Silvic Timisoara, scrie discovertimis.com.

Exit mobile version