Opinia Timisoarei

50 de milioane de euro pentru reabilitarea bulevardului Regele Carol, o aberatie totala de-a lui Nicolae Robu. Cine spune asta?

TIMISOARA. Bulevardul Regele Carol trebuie remodernizat, in opinia primarului Nicolae Robu, care a estimat lucrari de 50 de milioane de euro.

opiniatimisoarei.ro a prezentat inca din 13 ianuarie dorinta edilului de a schimba total fata bulevardului, cateva zile mai tarziu ideea fiind trecuta de Robu pe lista celor mai importante proiecte din urmatorii 6 ani. Aceasta desi, intreg bulevardul, mai cunoscut sub denumirea de Tineretii, a fost refacut din temelii la inceputul anilor 2000 de vechea administratie.

CITESTE SI: Inca o strada mare va intra in santier la Timisoara: vor fi mutate liniile de tramvai pe mijlocul bulevardului Regele Carol

Proiectul este prezentat simplu: „modernizarea bulevardului Regele Carol I, de la Biserica Kuttl – zona Sinaia – la str. Resita: ducerea liniilor de tramvai pe mijloc, cate doua benzi pe sens de o parte si de alta a lor, locuri de parcare la 45 de grade pe ambele parti, intre trotuar si carosabil, piste de bicicleta pe ambele parti, la marginea dinspre parcari a trotuarelor, cate un rand de copaci pe fiecare parte, intre trotuar si cladiri. Valoare: 50 milioane euro”, a explicat Robu.

Primarul ne spunea ca pomii trebuie sa aiba coroana mica, pentru a nu obtura vederea celor care vor sa admire cladirile istorice din cartierul Iosefin. Reprezentantii Primariei Timisoara spera sa obtina fonduri europene pentru aceasta ampla lucrare.

Nici modernizarea facuta de Gheorghe Ciuhandu in zona nu a fost una dintre cele mai grozve, la vremea ei, dar nici ideea lui Nicolae Robu nu este mai buna, considera consilierul local PDL Constantin Stefan Sandu.

„Este o aberatie totala, sa spui ca pe un bulevard de 750 de metri aloci 50 de milioane de euro. Este dincolo de orice simt al realitatii. Dansul a propus o suma de 50 de milioane de euro pentru acel bulevard, care are intre 40 si 45 de metri latime, masurat pe Google Earth. Indiferent ce bani sunt, eu sunt un sustinator al utilizatorii fondurilor europene pentru tot felul de proiecte, dar trebuie sa incetam cu principiul ca, daca sunt bani europeni, ne putem bate joc de ei, de parca ar creste undeva in copaci. Sunt bani obtinuti din taxele vecinilor nostri europeni. Nu putem sa propunem un asa pret, ca un metru patrat sa coste peste 1.600 de euro”, a spus, pentru opiniatimisoarei.ro, consilierul Sandu Stefan.

Alesul este constient ca bulevardul a fost conceput eronat si de fostul primar. Spune ca, desi are o latime de 45 de metri, fosta administratie l-a transformat intr-o strada ingusta, foarte prost folosita.

„Bulevardul acela este o eroare de conceptie, e clar. Nu este bine facut, este unul din proiectele nereusite ale Administratiei Ciuhandu. A fost un bulevard important, intr-o zona cu o oarecare traditie istorica. Este larg de 40-45 de metri, fosta administratie a facut o straduta ingusta, in care abia se strecoara o masina. Varianta copilariei noastre, cu 2 sensuri, era mult mai bine gandita. E clar ca nu e bine asa cum este, dar cand promitem sa promovam un proiect, sa coboram cu picioarele pe pamant, sa vorbim cu specialisti, sa vina cu 4-5 variante de reorganizare, sa facem analize, sa se aleaga o varianta. Eu cred ca asa trebuie facut, nu poti tu ca primar sa vii sa spui ce vrei, nu suntem intr-o epoca totalitara in care vine unul si crede ca le stie pe toate”, a mai spus Sandu Stefan.

Potrivit lui Stefan, bulevardul are o lungime de 750 de metri si e lat de 40-45. Calculele lui arata o suprafata de 30.000mp, ceea ce ar insemna aproximativ 1.666 de euro/metrul patrat de bulevard. In plus, consilierul PDL nu este de acord cu copaci intre trotuare si cladiri, pentru ca zona este una comerciala si trebuie sa se vada vitrinele magazinelor.

CITESTE SI: Vrabia malai viseaza sau lista reincalzita a primarului Nicolae Robu! Promisiunile electorale reinsirate pe o foaie de hartie cu proiecte de viitor pentru urmatorii 7 ani

Exit mobile version