Opinia Timisoarei

5 kilometri din 25. Creste asfaltul pe Centura de Sud la Timisoara. Pe inca doua sectoare s-a asternut primul strat

TIMISOARA. Mobilizare pe santierul Centurii de Sud Timisoara in prima parte a lunii noiembrie. Muncitorii au extins segmentele pe care a fost asternut primul strat de asfalt si au facut lucrari pregatitoare pentru realizarea structurii rutiere.

CITESTE SI: Roza Vanturilor in mijlocul unui sens giratoriu la Timisoara. Video

S-a turnat stratul de baza pe un sector dintre zona Freidorf si DN 59 Timisoara – Sag, precum si intre Mosnita Veche si Ghiroda.

Astfel, acum avem cel putin un strat de asfalt pe 5 kilometri din cei 25 ai Variantei de Ocolire Sud Timisoara.

In aceasta perioada s-au executat si lucrari la terasamente pentru amenajarea sensului giratoriu de la DN 59 si la bretelele de acces la conexiunea cu DN 6 Timisoara – Lugoj, precum si la cele doua pasaje, unul peste calea ferata din zona satului Chisoda si al doilea din zona Mosnita Noua (calea ferata Timisoara – Buzias).
Alte lucrari au mai fost facute la podete si pasaje, la rigole, retele de irigatii, consolidari de teren, decofrari, reprofilari de taluz„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Va reamintim, prevazut in contractul initial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primavara lui 2022, termenul de finalizare a Centurii Sud Timisoara a fost prelungit, in aceasta toamna, astfel ca lucrarea ar trebui sa fie gata in decembrie anul viitor.

Lucrarea pentru construirea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

Exit mobile version