Opinia Timisoarei

4 puncte RETIM de colectare de deseuri cu buletinul, la Timisoara. Ce putem arunca, unde si care va fi programul de functionare. Primaria a intocmit un plan de reducere a gunoaielor de pe strazi

TIMISOARA. Timisoara va avea un „Plan de prevenire si masuri privind evitarea si reducerea cantitatilor de deseuri abandonate pe domeniul public„. Acesta va fi supus aprobarii consilierilor locali in urmatoarea sedinta in plen.

CITESTE SI: Campusul scolar ca-n filme ce se va ridica la Timisoara, in care vor putea invata peste 1000 de elevi. Foto si detalii 

Nu mai putin de 350 de locuri au fost identificate pe strazile din Timisoara, unde cetatenii nesimtiti obisnuiesc sa-si arunce gunoaiele.

Primaria Timisoara a decis intocmirea unui plan prin care incearca sa rezolve situatia curateniei in oras.

Astfel, municipalitatea si RETIM au decis infiintarea a 4 puncte de colectare de deseuri in Timisoara. Acestea vor fi pe Calea Torontalului, pe strada Torac, pe Avram Imbroane si la Podul de pe Calea Sagului.

In fiecare dintre cele 4 puncte se vor gasi cate 3 containere de 20 de metri cubi in care se vor putea arunca separat: deseuri vegetale, deseuri voluminoase de uz casnic si deseuri rezultate din constructii si demolari.

Fiecare timisorean va avea dreptul sa aduca si sa depuna in containere, in mod gratuit, pe baza de buletin de identitate, urmatoarele cantitati:

Daca planul Primariei va fi aprobat de consilierii locali, cele 4 puncte de colectare vor functiona de luni pana sambata, intre orele 12.00 si 20.00.

Toate punctele de colectare vor fi supravegheate de catre o persoana desemnata de RETIM, iar la finalul programului, containerele vor fi golite.

In Planul Primariei pentru combaterea gunoaielor stradale mai sunt prevazute si cateva masuri secundare:

– instalarea de camere video pentru a identifica persoanele care abandoneaza deseuri pe domeniul public

– intensificarea controalelor realizate de Politia Locala pentru a identifica si sanctiona persoanele care abandonează deseuri pe domeniul public

– amplasarea de panouri de informare privind interzicerea abandonarii deseurilor pe domeniul public

– amenajarea spatiului verde unde au existat deseuri abandonate, prin plantarea de arbori si gazon

– realizarea si desfasurarea unor campanii de informare, in colaborare cu ADID Timis, privind modul de gestiune al deșeurilor

Exit mobile version