Opinia Timisoarei

365 de lumanari aprinse pe treptele Operei din Timisoara pentru fiecare zi de război din Ucraina. Sute de timisoreni in Piata Victoriei. Foto

TIMISOARA. Timisorenii, dar si refugiati din Ucraina sau etnici ucraineni, s-au adunat in Piata Victoriei din Timisoara la un eveniment comemorativ dedicat unui an de la momentul in care Ucraina a fost invadata de fortele rusesti.

Cei prezenti au aprins 365 de lumanari pe treptele Operei Romane din Timisoara, cate una pentru fiecare zi de razboi in tara vecina.

Peste 300 de oameni s-au adunat in centrul orasului pentru a marca trecerea unui an de razboi in Ucraina. Cu totii au tinut un moment de reculegere, au rostit rugaciunea Tatal Nostru si au transmis un mesaj de solidaritate.

De la momentul primului atac al rusilor si pana in prezent, milioane de ucraineni au fugit din calea invadatorilor, iar unii dintre ei au ales Romania. Dintre acestia, 3.500 au ajuns la Directia de Asistenta sociala din Timisoara, iar peste 100 de copii au fost integrati in scoli si in gradinite, la Timisoara.

Exit mobile version