Opinia Timisoarei

3 TAXE NOI pentru detinatorii de animale din Timisoara: taxa pe caine, taxa pe mai multe animale de companie si amenda pentru cainii nesterilizati

UPDATE: Prima taxa din cele 3, cea pe mai multe animale de companie, a fost aprobata

Consilieri locali au aprobat, in plenul de marti, cateva modificari in HCL 371/2007 care stabileste sanctionarea contraventiilor in Timisoara, referitoare la detinatorii de caini si pisici.

Desi primarul spunea ca timisorenii care au mai multe patrupede in locuinta vor plati o taxa anuala, s-a decis ca cei ce locuiesc in apartamente sa plateasca amenda, nu taxa. Taxa speciala anuala este valabila doar pentru cei ce locuiesc la casa.

Asadar, cine are mai mult de 2 animale de companie intr-un apartament sau intr-o curte comuna va fi amendat, iar timisorenii care locuiesc la casa si au mai mult de 4 animale platesc o taxa anuala, care nu a fost stabilita.

Amenda pentru cei care au mai mult de 2 animale la bloc sau intr-o curte comuna, fie ca este vorba despre un caine si o pisica, doi caini sau doua pisici, este de la 800 la 1.000 de lei, potrivit vechiului HCL.

Modificarile din HCL care stabileste contraventiile au fost aprobate cu 21 de voturi „pentru” si o abtinere.

___________

TIMISOARA. Proprietarii de animale din Timisoara vor plati 3 taxe noi din acest an la Primaria Timisoara. Vorbim despre taxa pe caine, de 100 de lei pe an, pe care o va plati orice detinator de animale, indiferent ca are caine maidanez sau caine de rasa, taxa pe mai multe animale de companie si o amenda pentru cei care refuza sa-si sterilizeze animalele care nu sunt de rasa.

Asadar, potrivit primarului Nicolae Robu, detinatorii de animale nu au voie sa tina in apartamente sau in curtile comune mai mult de 2 animale (un caine si o pisica, doi caini si nicio pisica, doua pisici si niciun caine). Cei care stau la case si au mai mult de 2 caini si 2 pisici vor fi si ei buni de plata.

„Avem pe ordinea de zi un proiect care stabileste ca in apartament pot fi tinute cel mult 2 animale de companie, respectiv in gospodariile individuale cel mult 2 caini si cel mult 2 pisici, depasirea acestor limitari fiind permisa doar cu plata unei taxe anuale care va fi stabilita pe viitor de catre Consiliul Local Timisoara”, a anuntat luni primarul Nicolae Robu.

Pana acum erau amendati cei care aveau mai multe animale in locuinte, dar acum va fi scoasa amenda si se va plati TAXA. De ce? Primarul explica!

„In aceasta hotarare se stabileste doar ca se va aplica o taxa. Va fi o taxa speciala care are in spate cheltuielile pe care primaria le face. Nu ne pierdem in detalii, avem amenajari pentru animale, trebuie sa facem sterilizari, sa platim actiuni de hingherit, sa facem curatenie in urma lor, sunt o multime de costuri pe care le aduc toate animalele crescute in oras, pentru ca ele nu isi au existenta limitata strict la un apartament sau intr-o anumita gospodarie. In mod direct sau indirect conduc la cheltuieli. Peste 2 saptamani vom adopta cealalta hotarare care va institui taxa generalizata, atunci vom stabili si cat este cuantumul”, a declarat Robu.

Noul proiect de hotarare se va aplica doar pentru timisorenii care detin caini si pisici.

Taxa pe orice caine
Pe de alta parte, peste 2 saptamani, consilierii locali vor vota un proiect care introduce o TAXA pe CAINE in Timisoara, care va fi platita de orice timisorean care are patruped, fie ca este de rasa sau nu.
„Vom introduce peste 2 saptamani un alt proiect de hotarare care va institui acea taxa despre care am mai vorbit, pe care vor trebui sa o plateasca toti cetatenii care tin animale de companie. Va fi de 100 de lei”, a completat Robu.

Se introduce AMENDA pe caine nesterilizat

Cei care refuza sa-si sterilizeze cainii vor fi AMENDATI, a completat primarul. Nu se mai vorbeste acum despre taxa pe caine nesterilizat, ci despre o amenda pentru cei care au caini maidanezi si nu fac dovada ca i-au sterilizat.

„Vom solicita ca toti cetatenii care au caini care nu sunt de rasa sa faca dovada ca i-au sterilizat”, a conchis Robu.

Cele 2 noi taxe, dar si amenda in discutie vor trebui sa fie aprobate in plenul Consiliului Local.

CITESTE SI: Scandal intre iubitorii de animale si Primaria Timisoara! Taxa pe caine maidanez, intre venit la bugetul local si sterilizarea in masa a cateilor fara stapan, ca necesitate imediata

Robu acuza: iubitorii de animale ne ameninta!

Primarul Nicolae Robu a declarat, marti, ca mai multi voluntari de la asociatiile de protectie a animalelor incearca sa boicoteze actiunile Primariei.

„Diverse asociatii de protectia a animalelor incearca pur si simplu sa boicoteze aceste actiuni ale noastre de rezolvare a acestei probleme a orasului, amenintand mereu si compania Danyflor si angajatii Primariei implicati in problema in speta cu actionari in instanta si chiar initiind procese. Nu stiu numele lor, dar vreau sa transmit un mesaj foarte ferm. Si noi iubim animalele, dar iubim mult mai mult oamenii si avem angajamente luate in fata oamenilor si nu in fata animalelor. Ne-ar bucura sa gasim in aceste asociatii parteneri care sa vina cu fonduri si cu resurse umane alaturi de noi si sa ne ajute sa rezolvam aceasta problema foarte delicat”, a completat primarul Nicolae Robu.

Edilul spune ca peste 1.000 de timisoreni au fost muscati de cainii fara stapan anul trecut.

Exit mobile version