Noutati :

29 de scoli si gradinite din Timisoara incep cursurile cu toti elevii in clase, iar 96 in scenariul galben. Intr-una singura se vor tine orele doar online. Nicio festivitate de deschidere in curte

13 septembrie, 2020 - 10:04 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Scoala incepe diferit in pandemie, astfel ca nu vom avea nicio festivitate de deschidere cu elevi in curtile unitatilor de invatamant, luni dimineata cand suna clopotelul.

CITESTE SI: Regulile ce trebuie respectate in scoli. Lista pentru elevi si parinti 

Cele 600 de scoli si gradinite din judetul Timis incep cursurile diferit, in functie de hotararile luate la nivelul conducerilor, aceasta dupa ce in baza propunerilor facute de Inspectoratul Scolar si avizele Directiei de Sanatate Publica s-a intocmit o situatie epidemiologica, in functie de spatii, numarul de cadre didactice si altele.

Astfel, in Timis, 348 de scoli si gradinite vor incepe anul scolar in scenariul verde, 251 vor incepe scoala in scenariul galben si o singura scoala va incepe in scenariul rosu. Aceasta din urma in Timisoara.

La Timisoara, 29 scoli si gradinite vor incepe anul scolar in scenariul verde, cu toti elevii prezenti in clase, 96 in scenariul galben, cu o parte in clase si altii online sau chiar online toti in primele doua saptamani, si una in scenariul rosu, respectiv Centrul de Resurse si Asistenta Educationala Speranta din Timisoara, unde nu s-au finalizat lucrarile de reabilitare a claselor.

La Lugoj toate cele 31 de scoli si gradinite vor incepe anul scolar in scenariul galben.

La Buzias toate scolile si gradinitele incep anul scolar in scenariul verde,
La Ciacova, la fel, toate incep in scenariul verde.
La Deta 3 unitati scolare incep anul scolar in scenariul verde si doua in scenariul galben,
La Faget vor functiona 9 unitati scolare in scenariul verde si 6 in scenariul galben
La Jimbolia, trei unitati scolare vor functiona in scenariul verde si 2 in scenariul galben
La Recas 7 unitati scolare vor incepe anul scolar in scenariul verde si una in scenariul galben
La Sannicolau Mare – 3 unitati scolare vor incepe anul scolar in scenariul verde si 6 in scenariul galben

Va reamintim, scenariul verde presupune desfasurarea cursurilor cu prezenta elevilor la scoala
Scenariul galben presupune desfasurarea cursurilor cu prezenta partial fizica a elevilor la cursuri, cu exceptia claselor VIII si XII.
Scenariul rosu presupune desfasurarea cursurilor on line.

CITESTE SI: Scolile din Timisoara si din judet, pazite de politisti, intr-o actiune la nivel national 

Odata la 7 zile Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta reevalueaza situatia unitatilor de invatamant din judet si poate dispune noi masuri.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...