Opinia Timisoarei

25 de ani de sanatate a inimii, la Timisoara. Medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare din oras isi cinstesc inaintasii

TIMISOARA. Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara implineste 25 de ani de existenta.

CITESTE SI: Ziua Armatei Romane sarbatorita in Piata Libertatii din Timisoara cu muzica si defilare militara. Foto si video 

Singurul spital de cardiologie din partea de vest a Romaniei functioneaza de un sfert de secol si este unul din cele 4 institute de acest fel din tara.

Numai in anul 2017, numarul de pacienti externati din Institutul din Timisoara a fost de aproape 8.000, din care 40% au fost oameni veniti la spitalul de cardiologie in urgenta. Tot anul trecut, s-au facut peste 3.100 de proceduri la cardiologie interventionala si aproape 1.000 de proceduri electrofiziologice. Medicii au realizat 865 de interventii chirurgicale cardiovasculare, din care peste 200 au fost interventii complexe.

In zi aniversara, conducerea spitalului anunta ca vor fi cinstiti inaintasii.

‘Ne vom cinsti inaintasii, avem o intreaga lista. Vom incepe cu cei care au fost la inceputurile crearii acestui institut si vom avea diplome de excelenta pentru cele 3 persoanlitati majore ale cardiologiei romanesti. Este vorba despre profesorul Stefan Dragulescu, ce a fost si ministru al Sanatatii. A fost primul director in acea perioada, dar si rector al UMF Victor Babes din Timisoara. Profesorul  Constantin Luca, ce a fost director medical o lunga perioada de timp si profesorul Ioan Branea, care a fost creatorul sectiei clinice de preventie si recuperare cardiovasculara si a fost cel care a fost implicat activ in restructurarea la incpeuturile istoriei acestui institut’, a declarat profesorul Dan Gaita de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara.

Institutul din Timisoara este partener in mai multe proiecte europene de cercetare si patricipa activ la congrese si trialuri clinice.

CITESTE SI: Amenzi pe banda rulanta pentru proprietarii care nu isi curata terenurile, la Timisoara 

Exit mobile version