Opinia Timisoarei

2122 de locuitori din Timisoara sunt infectati cu COVID. Numarul care pune orasul sub noi restrictii. Decizia in privinta scolilor se ia vineri

TIMISOARA. Cu o rata de infectare de 6,58 la mia de locuitori, inregistrata duminica, Timisoara va trece intr-un nou scenariu de restrictii menite sa stavileasca raspandirea coronavirusului.
Luni se intruneste Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis care va actualiza anexele si se vor institui noi masuri de protectie sanitara.

CITESTE SI:  Carantina de weekend va fi instituita si la Timisoara. Am ajuns la 6,58 la mie rata de infectare cu COVID. 5 morti si peste 400 de cazuri noi de coronavirus in Timis

CITESTE SI: 111 morti si peste 6300 de noi imbolnaviri cu COVID in Romania. Timisul, judetul din tara cu cele mai multe noi cazuri de coronavirus

Conform Hotararii de Guvern modificata in urma cu mai bine de o saptamana, la o incidenta a cazurilor de peste 6 la mie, se impune carantina de noapte de weekend, cand magazinele se inchid la orele 18.00 si se anuleaza mai multe activitati, iar de la orele 20.00 si pana la 5.00 dimineata, oamenii vor putea iesi din case doar cu declaratie de propria raspundere si avand un motiv bine intemeiat. Exceptie fac cei vaccinati care vor avea libertate de miscare neingradita oriunde si oricand.

Ne așteaptă o săptămână grea deoarece suntem în plin val 4 al pandemiei.
Duminică, județul Timiș a ajuns la o incidență de 4,87 având 3768 de persoane infectate cu virusul Sars-cov2. Mai mult de jumătate dintre aceștia -2122- sunt timisoreni, ceea ce situează orașul la 6.58.
Probabil, se știe că atingerea unei asemenea incidențe va duce la câteva restricții și la anularea unor activități. În termen de maxim 48h de la anunțarea incidenței de către DSP va trebui să convoc Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a constata pe ce anexe intră localitățile de peste 2/1000 și a comunica tuturor unităților administrativ-teritoriale hotărârea adoptată.
Începând cu ziua următoare ședintei CJSU se vor aplica toate măsurile prevăzute de H.G. 932/2021 privind starea de alertă, modificată de H.G 990 și H.G. 1015„, transmite subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu.

Vom reveni cu amanunte de indata ce deciziile vor fi luate in cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis.

Cat priveste scenariul in care vor functiona scolile, acesta va fi stabilit in ziua de vineri. La o rata de infectare de peste 6 la mie, conform normelor actuale, elevii vor trece la cursurile online. Este insa posibil ca hotararea de guvern sa sufere modificari pana atunci, avand in vedere ca in alte tari scolile raman deschise indiferent de incidenta cazurilor de COVID cu conditia testarii regulate a copiilor.

 

Exit mobile version