Opinia Timisoarei

2011 este anul competitiei intre orasele romanesti care doresc sa vina capitale culturale europene. Ce sanse are Timisoara?

Trei orase din tara, Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara, s-au inscris in competitia pentru a deveni capitale culturale europene in 2021. Ministrul culturii, Kelemen Hunor spune ca in 2012 se va lua decizia finala.

Anul viitor, Ministerul Culturii va trimite la Comisia Europeana dosarul castigator cu propunerea Romaniei. Pana acum, la noi in tara s-au inscris, in competitie trei orase: Iasi, Cluj – Napoca si Timisoara. Pana anul viitor, fiecare oras trebuie sa depuna proiecte.

„Din cate stiu, orasul Cluj-Napoca a infiintat o asociatie si au inceput deja dezbaterile publice pe acest subiect. La Iasi nu stiu daca se intampla ceva in aceasta privinta, iar la Timisoara am discutat cu colegii de la Teatrul National care sunt nerabdatori sa se implice”, a declarat, la Timisoara, Kelemen Hunor, ministrul culturii.

In acest an va avea loc competitia interna intre orasele inscrise, iar in 2012 Ministerul Culturii va lua o decizie, in functie de oferte, apoi va trimite propunerea Comisiei Europene.

„La sfarsitul anului trecut am trimis o scrisoare comisariatului de cultura in care l-am  instiintat de intentia Romaniei de a participa la acest proiect. Vom intra in competitie pentru oras cultural european in 2021 cu tari din nordul Europei”, a declarat ministrul culturii.

Exit mobile version