Opinia Timisoarei

20 de brosuri cu aproape 23.000 de euro cumpara administratia Fritz, exemplare dintr-un ghid pentru amenajarea spatiilor publice din Timisoara

TIMISOARA. Haosul se combate cu ghidul. Primaria Timisoara va plati nu mai putin de 23.000 de euro pentru a cumpara 20 de brosuri, in format fizic si electronic, care vor sta la baza amenajarii domeniului public din Timisoara.

CITESTE SI: Primaria Timisoara a semnat contractul cu firma care va face documentatiile pistelor de biciclete pe sub podurile Dacilor si Saguna. E aceeasi abonata la bani publici care a ‘uitat’ de ele la Podul Eroilor

Conform municipalitatii, „Ghidul tehnic de amenajare a domeniului public si catalog de mobilier stradal” va sta la baza tuturor proiectelor viitoare din oras, pentru ca designul stradal sa nu mai sufere… sincope.

Printre tipurile de intervenții și de mobilier stradal afectate se numara circulatia stradala si pietonala, punctele de incarcare pentru masini electrice, iluminatul public, instalatii publicitare, banci, banchete si scaune, cosuri de gunoi cu colectare selectiva, rastele pentru biciclete, etc„, transmit reprezentantii Primariei.

Practic, cei 114.240 de lei pe care primaria ii plateste pentru acest ghid, se vor cheltui pentru centralizarea si formarea unei baze de date cu toate tipurile de mobilier urban, in varianta standard si premium, alaturi de descrierea solutiilor propuse si a indicatorilor de pret. Insa, acesta nu va inlocui solutiile tehnice ale proiectantilor ce se vor ocupa de intocmirea documentatiilor pentru viitoarele proiecte, ci doar va… trasa cateva linii de urmat.

Ghidul va fi realizat de PUNCT BIROU DE ARHITECTURA SRL, o firma din Cluj cu un singur angajat. Valoarea contractului este de 114.240,00 lei (TVA inclus), iar perioada de elaborare este de 6 luni.

Exit mobile version