Opinia Timisoarei

2 milioane de euro costa spectacolul de jocuri de apa, lumini si muzica pe Bega pe care il vrea primarul Timisoarei Nicolae Robu. Vezi in ce stadiu e proiectul si cine il va realiza!

TIMISOARA. Pana la sfarsitul anului viitor, timisorenii vor putea sta pe malul Begai si admira un „impresionant” joc de apa, lumini si muzica, ce va costa Primaria aproape 2 milioane de euro, daca nu mai mult.

Acesta va fi amenajat in zona Flora si va fi realizat fie de o firma spaniola, fie de una germana, care si-au exprimat deja dorinta de a se apuca de treaba, dezvaluie primarul Nicolae Robu, intitatorul proiectului.

Potrivit edilului sef, in perioada urmatoare se vor stabili toate detaliile in caietul de sarcini, pentru ca apoi sa inceapa licitatia. Reprezentantii Primariei spun ca au avut mai multe discutii cu cele doua firme in domeniu, iar suma estimata de Nicolae Robu n-ar trebui sa depaseasca 2 milioane de euro.

„Am avut discutii succesive cu 2 mari firme in domeniu, una din Barcelona si alta din Germania. Pana la urma, specialistii lor au gasit solutii pentru toate cerintele noastre, inclusiv de a realiza acel show asa cum l-am avut eu simulat si, bineinteles, de a permite ca Bega sa ramana navigabila. Cat de curand vom lucra la caietul de sarcini si vom organiza licitatia. Eu sper ca pana la sfarsitul lui 2013 sa il avem dat in folosinta. As dori un proiect care sa se incadreze in suma de 2 milioane de euro. Ramane de vazut, cand vom termina caietul de sarcini, la ce concluzie vom ajunge cu estimarea. Presupun ca ne vom putea incadra in aceasta suma”, ne-a declarat primarul Timisoarei. [CODUL SAPTAMANII 12-18 NOIEMBRIE: 974]

In curand vor incepe si lucrarile de reabilitare a malurilor Begai, insa se pare ca acestea nu vor deranja realizarea jocului de apa, lumini si muzica pe Bega.

„Se vor face in paralel lucrarile. Faptul ca se lucreaza la malurile Begai nu pune niciun fel de problema realizarii jocului de apa. Ii dam drumul deindata ce va fi gata”, a completat primarul.

Practic, in zona Flora, se va monta o “matrice de diuze pe Bega, prin care apa va tasni printr-un sistem controlat de calculator, intr-o armonie cu jocuri de lumini ce vor fi proiectate simultan cu muzica”.

CITESTE SI: VIDEO! Vom avea spectacol de jocuri de apa, lumina si muzica pe Bega. A fost aprobat si proiectul de amenajare a malurilor

Video-ul nu poate fi incarcat.
Exit mobile version