Opinia Timisoarei

160 de romani ajunsi la Timisoara din Israel. Alti 170 de pasageri au plecat spre Tel Aviv cu acelasi avion. Trupele antitero ale SRI au supravegheat sosirea si imbarcarea. Video

TIMISOARA. Continua repatrierea romanilor surprinsi in Tara Sfanta de atacurile Hamas. Alti 160 au sosit luni seara pe Aeroportul din Timisoara venind cu o aeronava de la Tel Aviv. Printre ei, mai multi cetateni israelieni, dar si grupuri de pelerini.
Pe de alta parte, 170 de pasageri s-au imbarcat pe Aeroportul din Timisoara in acelasi avion cu destinatia Israel. Atat sosirea, cat si imbarcarea s-au facut sub atenta supraveghere a trupelor antitero ale Serviciului Roman de Informatii.

CITESTE SI: Schimbarea la fata a Pieței Victoriei din Timisoara dorita de administratia Fritz va fi decisa de un juriu format din 3 experti straini, arhitecti din Timisoara si viceprimarul Ruben Latcau. Au de ales din 30 de propuneri 

Majoritatea celor care au ajuns la Timisoara au povestit despre teribilele momente prin care au trecut in ultimele zile.

Oamenii sunt ingrijorati, dar acolo se ajuta foarte mult intre ei. Ne-a parut rau ca a trebuit sa venim aici si nu am putut sa ramanem acolo, doar ca eu am fost singura cu doi copii si a trebuit sa vin la familie… Nu de frica, si nu de teama. Armata este foarte bine pusa la punct. Este situatia foarte foarte tensionata„, a spus o femeie sosita la familia din Romania impreuna cu copiii.

Am avut cateva alarme. Am fugit in adaposturi, oamenii s-au ascuns, dar vom invinge. Sper ca foarte curand totul va reveni la normal„, a precizat un alt pasager sosit la Timisoara din Israel.

La plecari, au asteptat decolarea aeronavei mai multi cetateni israelieni, dar si romani care s-au mutat in Tara Sfanta. Cei mai multi cu teama in suflet, chiar daca locuintele lor se afla ceva mai departe de zona in care se dau lupte. Toti spun insa ca vor merge sa sprijine fortele armate cu tot ce le sta in putinta.

Aicea ne e fata, nepoata. Trebuie sa ne intoarcem. Poate suntem si noi de ajutor acolo. Traim in tara asta. Nu avem ce face. Poate trebuie dat sange. Poate trebuie sa ajutam o familie care e in apropiere. Cu ce om putea… trebuie ajutat. Ca traim acolo. Muncim acolo„, a explicat o romanca ce s-a stabilit cu sotul ei in Israel inca de acum 20 de ani.

Trebuie sa ne intoarcem, trebuie sa mergem la munca. Nu stium acum ce o sa fie. Mi-am sunat prietenii care au spus ca, deocamdata, nu se lucreaza. Dar nu se stie„, a precizat un alt roman care traieste in Tara Sfanta.

Aviv are 20 de ani si este israelian. A venit cu familia in vacanta in Romania. Imediat ce a auzit ce s-a intamplat, a cautat un avion sa plece cat mai repede. Tanarul este militar in rezerva, dar spune ca oricand i se poate cere sa se prezinte la inrolare si vrea sa fie acolo.

Eu sunt la universitate, dar in orice moment pot sa fiu chemat in armata. Foarte multi dintre prietenii mei au primit ordin de incorporare si lupta in apropiere de Fasia Gaza. Si am auzit ca au fost si alte atacuri. E un pic infricosator, dar, daca e nevoie, voi lupta pentru tara mea„, a spus Aviv.

Reprezentantii companiei aeriene HiSky, al carei avion a decolat astazi de pe Aeroportul din Timisoara, spun ca zborurile spre Tel Aviv vor continua si in zilele urmatoare, daca spatiul aerian va ramane deschis.

Sosirea si plecare pasagerilor cursei spre Tel Aviv au fost atent monitorizate de trupele speciale de interventie ale Serviciului Roman de Informatii.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version