Opinia Timisoarei

150 de functionari publici au fost reangajati in Primaria Timisoara. Nicolae Robu: Concursurile pentru posturi nu sunt aranjate politic

TIMISOARA. Unii au vrut sa se descotoroseasca de ei, altii au fost nevoiti sa ii reangajeze. S-a intamplat la Primaria Timisoara, in ultimii ani.

CITESTE SI: O cladire simbol din Piata Libertatii din Timisoara va intra in reparatii capitale. Se cauta un proiectant 

Este vorba despre 150 de functionari publici. Pe vremea fostului primar, Gheorghe Ciuhandu, acestia au fost dati afara din diferite motive, insa cu totii s-au indreptat spre instantele de judecata. Au avut castig de cauza si administratia locala a fost obligata sa ii reangajeze. Procesele s-au finalizat in timpul mandatelor actualului primar, Nicolae Robu, care s-a vazut nevoit sa ii primeasca inapoi pe acesti functionari si sa le si plateasca salarii din urma.

Acum, Nicolae Robu critica sistemul prin care cei 150 de functionari publici au fost pusi inapoi pe posturi si spune ca in cele mai multe cazuri nu se poate baza pe ei.

Edilul Timisoarei sustine ca angajarile in primarie nu se fac pe pile, prin aranjamente politice.

Tot sistemul este prost. Si sistemul de recrutare. Prin lege este instituit cum se organizeaza concursul pentru un functionar public. Unii, daca sunt buni la concurs, sunt buni si cu ce au de facut. Dar uneori nu functioneaza asta. Cine vorbeste de concursuri aranjate politic nu cunoaste realitatea. Sunt reprezentanti de la Bucuresti in comisiile de concursuri. A trebuit sa angajez aproximativ 150 de oameni. Au fost dati afara de primarul de dinainte si au castigat in instanta. Nu am avut ce sa fac, a trebuit sa ii angajez, desi m-a incurcat„, a explicat Nicolae Robu.

Exit mobile version