Opinia Timisoarei

15 ani de la ziua care a schimbat lumea! America, 11 septembrie 2001, cele mai sangeroase atentate din istoria omenirii. VIDEO!

Statele Unite comemoreaza duminica 15 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001. Momente de reculegre vor fi tinute in intreaga tara, in memoria victimelor cele mai sangeroase atacuri teroriste comise in istoria SUA, soldate cu 2.978 de morti.

Patru atacuri teroriste au vizat, prin deturnarea de avioane civile, cele doua turnuri World Trade Center din New York, Pentagonul si cladirea Capitoliului, din Washington. Primele trei atacuri au fost reusite, in timp ce al patrulea avion capturat de teroristi s-a prabusit pe un camp dupa ce pasagerii au ripostat.

Gruparea terorista responsabila pentru atacurile din 11 septembrie 2001 a fost al-Qaida.
Liderul acesteia, Osama bin Laden, a devenit cel mai cautat criminal al Statelor Unite al Americii. Dupa o vanatoare ce a durat mai bine de zece ani, bin Laden a fost ucis de fortele americane.

La New York si-au pierdut viata 2.753 de persoane. in cazul a 1.000 dintre ele nu a fost gasita nicio urma, nici ADN, facand ca simbolul acestor nume gravate sa fie si mai puternic pentru familiile lor, noteaza Mediafax.

La 15 ani de la atacurile care au lovit America si au schimbat dramatic intrega lume, readucem in prim-plan imaginile puternice care ne arata de ce nu trebuie sa uitam ce s-a intamplat atunci.

Adevarul.ro a realizat un FILM DOCUMENTAR ‘Intrarea Romaniei in breaking-news. Ce-am vazut pe 11 septembrie 2001 la televizor’.

In urma cu 15 ani, am trait istoria in fata televizoarelor. Terorismul era inca un termen vag, sursele de informare erau putine, dar am stiut ca ceva grav se intampla atunci cand programele televiziunilor au fost intrerupte brusc din cursul lor monoton de dupa-amiaza. Breaking-news. „Adevarul“ a refacut filmul zilei de 11 septembrie 2001 cu ajutorul jurnalistilor de televiziune care ne-au adus in case cele mai socante vesti ale acestui secol.

 

Exit mobile version