Opinia Timisoarei

130 de accidente cu tramvaie, la Timisoara. In ultimul, o garnitura a izbit o ambulanta ce ducea o gravida la spital. Foto si video

TIMISOARA. A fost un an greu pentru Societatea de Transport Public din Timisoara. Peste 100 de tramvaie au fost implicate in accidente, pe strazile orasului, in 2019.

CITESTE SI: Masuri de urgenta. Se dezinfecteaza zilnic tramvaiele, autobuzele si troleibuzele din Timisoara

Potrivit reprezentantilor STPT, in cele mai multe dintre cazuri, de vina au fost ceilalti participanti la trafic, insa o buna parte dintre accidente s-au produs si din cauza vatmanilor.

„In total, in anul 2019, au avut loc 130 de accidente in care au fost implicate tramvaiele din parcul nostru. In 101 dintre cazuri de vina au fost terti, iar in 29 de accidente au fost de vina vatmanii societatii”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Bitea, directorul STPT.

Va reamintim, vineri seara a avut loc un astfel de accident, in care de vina a fost vatmanita. Aceasta a pornit din statia Olimpia pe culoarea verde a semaforului, dar nu a observat ca de pe strada FC Ripensia venea o ambulanta, cu semnalele acustice si luminoase in functiune. Femeia nu a mai putut evita impactul, iar in urma accidentului, ambulantierul si pacienta pe care o transporta, o tanara insarcinata, au fost raniti.

Atat soferul Salvarii, cat si pacienta insarcinata au primit ingrijiri la spital, iar acum sunt in afara pericolului.

Vatmanita implicata in accidentul de la Olimpia a ramas fara permisul conducere. A fost deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version