Opinia Timisoarei

10 pacienti nou confirmati cu COVID, internati in Spitalul de Campanie al Armatei, la Timisoara. Foto si video

TIMISOARA. A devenit operational Spitalul de campanie al MApN amenajat inca de acum aproape doua luni pe Stadionul CFR din Timisoara.

CITESTE SI: ‘Multe cazuri au refuzat testarea de covid si au plecat din Urgente. Situatia e la limita. Personalul medical e extenuat’. Inca un director de spital din Timisoara furios pe conspirationistii care nu cred in coronavirus

Acesta a internat deja primii 10 pacienti cu forme usoare si medii de COVID 19. Acestia sunt proaspat confirmati cu coronavirus, nefiind transferati de la alte unitati sanitare. Cu totii sunt in stare stabila si sunt tratati de medici ai Spitalului Militar din Timisoara.

Deschiderea spitalului a fost decisa prin ordin de ministrul Sanatatii Nelu Tataru care a aprobat lista unitatilor medicale ce vor asigura asistenta bolnavilor depistati pozitiv cu coronavirus.

Sistemul medical modular de izolare si tratament care functioneaza ca sectie externa de boli infectioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenta dr. Victor Popescu din Timisoara si-a inceput activitatea medicala de tratare a pacientilor cu forme medii si usoara cu infectie de Sars CoV 2. In acest moment putem asigura asistenta medicala pentru un maxim de 50 de pacienti, iar capacitatea sectiei de ATI este de 4 paturi si este destinata pacientilor a caror stare se deterioreaza pe timpul internarii, pana la momentul transferului intr-o sectie de ATI dintr-un spital Covid 19.
Avem in dotare un laborator Real Time PCR cu o capacitate de testare de 40 de teste Covid 19 pe zi. In acest moment avem internati 10 pacienti cu forme usoare de Covid 19 a caror stare este stabila„, a precizat medicul Andra Podgoreanu, ofiter de presa la Spitalul Militar Timisoara.

Medicii militari au precizat ca activitatea lor la spitalul de campanie se desfasoara in ture si au fost angajati pe perioada determinata cadre medicale de sprijin.

Medicii lucreaza in ture. O tura inseamna un medic de boli infectioase sau medicina interna, un medic de ATI si un medic de laborator. Sunt cadre medicale care sunt angajati ai spitalului nostru, dar sunt si persoane care au fost angajate pe o perioada determinata de 6 luni, pe sprijin epidemiologic„, a mai precizat medicul Andra Podgoreanu, ofiter de presa la Spitalul Militar Timisoara.

Va reamintim, inca din luna aprilie, pe stadionul CFR din Timisoara a fost instalat acest spital de campanie, dotat cu tot ce este necesar pentru ingrijirea bolnavilor de coronavirus. Astfel, sunt organizate o zona medicala si una de izolare si carantinare. Aici au fost amplasate 56 de paturi pentru tratamentul cazurilor usoare si medii, dar si 4 paturi ATI, pentru cazurile grave.

Toate corturile sunt racordate la utilitati, au frigidere si televizoare. De asemenea, pentru personalul administrativ exista containere folosite pentru birouri si farmacie.


Operationalizarea spitalului de campanie de pe stadionul CFR vine in contextul in care, in acest moment, cel de Infectioase, Victor Babes din Timisoara, functioneaza la capacitate maxima, avand toate locurile de la Terapie Intensiva si cele dedicate bolnavilor de coronavirus ocupate. In plus, alti pacienti au fost directionati spre spitalele suport.

Bolnavi infectati cu SARS Cov 2 mai sunt internati si la Spitalul CFR, la cel Municipal, la Spitalul de Psihiatrie din Gataia si la Spitalul din Lugoj.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version