Opinia Timisoarei

1 milion de lei! Ajutorul pentru sprijinirea ultimilor pasi in drumul orasului Timisoara pentru Capitala Culturala a Europei. Ce urmeaza?

TIMISOARA. Urmatoarele luni sunt foarte importante pentru participarea Timisoarei la etapa finala de selwectie pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021. Calendarul este strans. In 12 august trebuie depus nul dosar, in 12 septembrie vom avea vizita juriului la Timisoara, in 15-16 septembrie ne sustinem dandidatura la Bucuresti si asteptam rezultatul final.

Pentru a sprijini toate demersurile care se desfasoara accelerat in aceasta perioada, Primaria Timisoara majoreaza cotizatia anuala pe care o plateste catre Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana.
Astfel, li s-a cerut consilierilor locali sa o aprobe in sedinta in plen de vineri, iar alesii au votat in unanimitate. Astfel, aceasta va creste de la 420.000 lei la 1.000.000 lei.

Pana la aparitia in fata juriului, se lucreaza de zor la proiectele care se vor regasi in dosarul Timisoarei. Acestea nu pot fi dezvaluite inca, dar se construiesc si cu ajutorul oraselor pe sprijinul carora Timisoara se bizuie atat in aceasta faza a competitie, cat mai ales dupa castigarea titlului, Arad, Szeged si Novi Sad.

CITESTE SI: Novi Sad, Szeged si Arad, orasele care sprijina Timisoara pentru Capitala Culturala a Europei! Ce pun la cale impreuna pana in septembrie?

Am cautat sa cream un echilibru si o platforma de dialog intre sectorul cultural independent, unul destul de bine conturat si care, poate, nu are de fiecare data o voce bine auzita, si sectorul institutional. Pentru candidatura ambele sunt importante si ne bucuram ca au raspuns. Sectorul institutional cultural vine cu un sistem de relatii internationale. Sistemul independent vine cu contacte de artisti din tara si strainatate, cu propuneri. Ceea ce este la fel de important este ca in cea de-a doua parte a candidaturii, Timisoara este insotita de Arad… Este un castig pentru ambele orase. Nu doar apropierea dintre cele doua localitati, dar si legaturile care exista intre oamenii de cultura, intre artisti si inclusiv in domeniul universitar, toate sunt atuuri, care vor aduce un plus candidaturii Timisoarei„, a declarat recent directorul Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana, Simona Neumann.

Va reamintim, competitia pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021 a fost lansata de catre Ministerul Culturii in decembrie 2014, avand ca termen limita de depunere a dosarului initial de candidatura pentru etapa de preselectie data de 10 octombrie 2015. Apoi, dupa preselectie, Timisoara a fost inclusa pe lista scurta a oraselor candidate ramase in cursa finala, alaturi de Bucuresti, Baia Mare si Cluj Napoca.

Exit mobile version