O zi perfecta in 13 pasi! Modul in care petrecem dimineata este definitoriu in incercarea de a diminua stresul de pe parcursul zilei

De cate ori nu ne intrebam oare cum sa facem fiecare zi de munca mai suportabila sau, de ce nu, chiar excelenta? Poate ca inca ne enerveaza atunci cand auzim urari de genul „sa ai o zi frumoasa” sau „distractie faina astazi”. In cele ce urmeaza, iata cateva sugestii pentru o a avea o zi relaxata.

Cum trecem prin momentele zilei?

7.00 a.m.

Daca ne trezeste un ceas desteptator enervant, din start, incepem prost ziua. Ori ne trezim pe muzica relaxanta, ori ne programam ceasul biologic in seara dinainte sa ne trezeasca la o anumita ora. Primele minute de dupa somn stabilesc modelul comportamental pentru intreaga zi. Este indicat sa nu sarim automat la dus, ci sa ne imaginam cum am vrea sa decurga programul nostru.

7.25 a.m.

Chiar daca nu obisnuim sa mancam dimineata, este bine sa stim ca un bol cu fulgi de ovaz, migdale, stafide si lapte, eventual de soia, asigura jumatate din energia de care avem nevoie pentru intreaga zi. Acest mic dejun contine carbohidrati cu eliberare lenta de energie si proteine care cresc nivelul de serotonina in creier si ne ajuta sa ne relaxam si sa ne simtim fericiti. Cafeaua poate ca este buna pe moment sa creasca pulsul, dar un ceai de plante sau ginseng calmeaza anxietatea de la inceputul zilei de lucru si regleaza digestia.

8.00 a.m.

In drum spre locul de munca, putem asculta muzica pentru a reduce reactiile negative ale organismului la stresul din trafic. Muzica scade tensiunea arteriala si pulsul marit.

9.00 a.m.

Daca lucram la un birou si stam foarte mult pe scaun, atunci trebuie sa ne controlam postura. Avem grija sa stam cat se poate de drepti cu umerii trasi in spate ca sa ne oxigenam plamanii mai bine, ceea ce ne ajuta sa rezistam in activitati stresante si deadline-uri. Un studiu recent arata ca oamenii care lucreaza langa plante reactioneaza cu 12% mai repede si sunt mai putin stresati.

10.45 a.m.

Daca suntem stresati ca avem sedinta cu seful, acupresura ne poate ajuta. Cu primele doua degete de la o mana strangem aceleasi degete de la cealalta mana. Apoi masam toate incheieturile degetelor si le tragem usor de la baza inspre varf. Pentru extra beneficii putem folosi un ulei de levantica ce ne scapa de stres si de durerile de cap.

1.30 p.m.

Dupa ce am indurat telefoane stresante, ne asezam pe marginea scaunului si intindem piciorul stang in fata. Expiram si ne intindem peste el cu spatele drept, timp de 5 respiratii. La fel si cu piciorul drept. Acest exercitiu elibereaza tensiunea din corp.

3.40 p.m.

Este perioada critica din zi cand avem pofta sa rontaim ceva. In loc sa dam gata un baton de ciocolata, mai bine mancam un pumn de alune, nuci, migdale sau fructe uscate. Evitam schimbarile bruste de stare si cresterea glicemiei. Acizii Omega 3 ajuta la lubrifierea creierului.

4.00 p.m.

Tineti o minge de golf sub birou ca sa va masati talpile. Reflexoterapia da rezultate excelente.

6.30 p.m

Odata ajunsi acasa, dupa ce ne-am schimbat in ceva comod, putem sa bem un pahar de vin rosu care ne mai relaxeaza putin, dar contine si antioxidanti ce protejeaza celulele impotriva efectelor daunatoare ale stresului.

6.45 p.m.

Animalele de casa ajuta la reducerea anxietatii, asa ca daca avem un caine, o pisica sau chiar un pestisor auriu, putem socializa putin cu ele.

7.00 p.m.

Chiar daca nu suntem bucatari profesionisti, putem prepara o cina sanatoasa. In topul celor mai benefice alimente sunt orezul brun, legumele cu frunze verzi, broccoli, avocado, carnea de crurcan, fructele de padure, nucile, merele si somonul. Toate contin vitamine, minerale, fitonutrienti si aminoacizi care regleaza sistemele de baza ale organismului, pe cale naturala.

9.10. p.m.

O baie calda in apa cu sare de mare ne relaxeaza si ne purifica, ne curata de energiile negative acumulate pe parcursul zilei. Dupa baie, ne intindem pe podea, pe sapte, cu mainile pe langa corp, cu ochii inchisi 10-15 minute. In loc de acest exercitiu, pentru eliberarea hormonului fericirii, se recomanda sexul, in mod regulat.

10.50 p.m.

Inainte de a adormi este bine sa citim, sa ascultam muzica relaxanta sau sa meditam. Un ceai de tei indulcit cu miere este, de asemenea, recomandat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cum adica ”ne programam ceasul biologic”??? :))
    2. Ne intindem pe podea dupa baie…aveti grija sa fie podeaua curata si nu care cumva sa raciti la rinichi. Totusi, domnita Staia zice ca decat asa, mai bine facem sex… :)))))
    3. Cum te intinzi peste picior cu spatele drept? Zau ca nu am priceput!
    M-am distrat copios citind aceasta porcarie…nu neaparat pentru ce se spune ci pentru cum se scrie acest articol. :))) Fengshui ne trebuie noua, bata-l dumnezeu de fengshui…shui