Noutati :

Vrei sa iti dezvolti o ferma in Timis? Poti primi 15.000 de euro nerambursabili

24 iunie, 2013 - 09:25 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

Statul va acorda din 2014 un ajutor unic ne­rambursabil de 15.000 de euro pentru cei care vor sa-si dezvolte fermele si sa iasa din zona de subzistenta si semisubzistenta, anunta ministrul Agriculturii Daniel Constantin.
Ministrul Agriculturii a anuntat ca în noul Plan National de Dezvoltare Rurala nu vor mai fi alocati bani pentru ferme de semisubzistenta, lucru care se întampla în prezent prin Masura 141.

Vor exista masuri mult mai eficiente decat Masura 141 prin care acordam cinci ani 1.500 de euro catre gospodariile taranesti, masura prin care nu facem altceva, din punctul meu de vedere, decat sa prelungim agonia. Trebuie sa-i ajutam pe acei oameni sa ajunga sa aiba ferme de familie. Din acest motiv, chiar din acest an din fonduri europene, si sper ca va continua si dupa 2014, am acordat un sprijin nerambur­sabil de 50.000 de euro pentru cei care vor sa-si dezvolte fermele de familie. Mai mult decat atat, exista si o facilitate pe care o putem acorda din 2014, un ajutor unic, 100% nerambursabil, de 15.000 de euro, pentru cei care vor sa iasa din zona de fermieri mici, subzistenta, semisubzistenta, sa se orienteze catre piata, sa produca pentru piata,“ a spus Daniel Constantin.

În cadrul mesei rotunde pe teme de agricultura la care a participat, Constantin a explicat ca, pentru Masura 141, au fost depuse 22.000 de pro­iecte si s-au acordat 480 mi­lioane euro. Acesta a subliniat ca „nu exista clasa de mijloc în agricultura“: în prezent, la nivel national, sunt 800.000 de fermieri care au între 1 si 5 hectare de teren si 11.000 de fermieri care primesc jumatate din fondurile pe care tara le are la dispozitie pentru ca acestia din urma gestioneaza jumatate din suprafata agricola a Romaniei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...