Vom merge cu tramvaiul de la Gara de Nord din Timisoara pana la Solventul. Ce alte planuri are Primaria in bugetul pe 2018 pentru acest tip de transport in comun

TIMISOARA. Un capitol insemnat in proiectul de buget pe 2018 il ocupa transportul in comun. Sunt previzionate credite de angajament, adica cheltuieli pentru lucrari incepute si care vor continua in anii urmatori de aproape 150 de milioane de euro, dar si sumele avute in vedere pentru anul in curs de aproximativ 12 milioane euro destinati unor proiecte in infrastructura tramvaielor din Timisoara.

CITESTE SI: Cel mai tare Aquapark din Europa de Est, la Timisoara, are primii bani prevazuti in proiectul de buget pe 2018 

Astfel, primaria planuieste reabilitarea mai multor linii, dar se gandeste si la infiintarea uneia noi.

Au fost cuprinsi bani in buget pentru un proiect de reabilitare a liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale pe traseul liniei 5, in Calea Bogdanestilor, pentru reabilitarea traseului liniei 2, pe Calea Stan Vidrighin si pe traseul liniei 4, de pe bulevardul Cetatii.

Au fost alocati bani totodata pentru studiul de fezabilitate si proiect tehnic in vederea realizarii unei noi linii de tramvai in Timisoara care sa lege Gara de Nord de zona Solventul.

Continua modernizarea garniturilor vechi de tramvai si au fost prevazuti in acest sens 41.253.000 de lei, cumpararea de refugii pentru calatori si modernizarea sistemului de ticketing.

Proiectul de buget pe 2018 va fi pus in dezbatere publica luni, 19 februarie, de la orele 15.00, la sediul primariei, pentru ca orice timisorean interesat de felul in care se cheltuiesc banii orasului sa poata veni sa-si spuna parerea.

Proiectul de buget pe 2018 poate fi consultat aici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Problema este ca lungirea traseelor fara a marii numarul de garnituri va conduce la timpi de asteptare din ce in ce mai mari (vezi de exemplu lina 8, intre anumite ore, (bine) peste 30 minute.

  2. O idee geniala, marca Robu. Din putul gindirii dumnealui, a mai rasarit o cale de a mai risipi banii contribuabililor. Pana la Solventul circula troleibusul 14, care nici acum nu este prea aglomerat, spre deloc! Ce obiectiv important este la Solventul, ca sa justifice o asemenea investitie? Si, ne mai trebuie si metrou: chelului, tichie de margaritar! Iar fantana muzicala ce sa mai spunem? Nu se poate realiza obiectivul din 2021 fara o asemenea perla! Mai bine ar reface fatada Operei la forma initiala, Gara de Nord cu fatada initiala, care ar da un aspect mult mai elevat orasului, nu enormitatile actuale. De asemenea, in loc sa dea sfaturi CJT in privinta parcarii , si sa se roage sa participe si el, mai bine ar identifica un spatiu adecvat si sa faca si primaria una: ca necesar de parcari este, cat incape, mai ales in zona centrala. De exemplu, un spatele magazinului Bega…Cred ca ar trebui sa se cheltuie mai responsabil banii contribuabililor. De asemene sa preia refacerea fatadelor din zona istorica, si sa avanseze Primaria banii, in baza unui contract si angajament de plata al proprietarilor. Ca vine 2021 si ne facem de cacao!

  3. Trebuie să ridicăm valoarea terenului de la solventul cu orice preț. Întâi facem pasaj prin solventul, acum ducem tramvai. Statia de metrou va fi tot acolo. Cat e comisionul?