Noutati :

Veste grozava pentru soferi! Se deschide peste 2 zile o noua bucata din Autostrada Vestului, care ne scoate in Europa!? Cand vom merge pe autostrada de la Lugoj la Nadlac?

16 decembrie, 2014 - 11:10 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Bucurie mare pentru soferi! Lotul I din autostrada Nadlac – Arad se va deschide circulatiei pana la sfarsitul anului, poate chiar peste doua zile, iar ce a mai ramas de finalizat din lotul II va fi deschis cel tarziu in iunie 2015, sustin reprezentantii constructorilor. Va trebui sa mai asteptam ceva pentru a circula neintrerupt pe autostradă de la Sibiu sau Lugoj pana la Budapesta.

Legatura DN7 cu A1 se va face in dreptul localitatii Pecica. De pe A1 apoi se va cobori aproape de granita, pe un drum de legatura cu Nadlac

Cei care vor dori sa mearga pe aceasta bucata de autostrada vor folosi nodul rutier de langa Pecica pentru a intra pe noua bucata de drum si apoi vor utiliza un drum de legatura in lungime de cativa kilometri catre punctul actual de trecere al frontierei. Acesata din cauza faptului ca pe partea maghiara autostrada nu este inca finalizata, acest lucru urmand a avea loc undeva la inceputul lunii iunie 2015, noteaza promotor.ro.

Cei 22.2 km din lotul I din autostrada Nadlac – Arad, precum si 6 kilometri din Lotul II vor fi dati in folosinta pana la finalul anului, in functie de decizia CNADNR, afirma oficiali ai constructorului, citati de Mediafax. Aceasta, pentru ca lucrările la partea carosabilă se apropie de finalizare, fiind doar de terminat lucrarile la parcari, punctul de trecere al frontierei si finisarea gardurilor, santurilor si a podurilor.

Practic, constructorul va termina treaba mai devreme decat era prevazut, cu conditia ca si vremea sa tina cu muncitorii.

Cand se va deschide circulatiei autostrada Nadlac – Pecica?

Prima data avansata ca termen de deschidere circulatiei este ziua de 18 decembrie, dar ramane de vazut dacă autoritatile vor permite accesul masinilor atat de devreme. Chiar si in acest caz, pentru ca drumurile de legatura au doar o banda pe sens, camioanele vor folosi in continuare DN7, aceasta bucata de autostrada fiind deschisa doar circulatiei autoturismelor. Conform contractului, lucrarile ar trebui terminate pana la finalul lunii ianuarie 2015.

Cand vom putea merge pe autostrada de la Lugoj la Nadlac?

Constructorul Astaldi – Max Boegl a declarat si ca, in functie de vreme, va finaliza intreg tronsonul de autostrada Nadlac – Arad pana in luna iunie 2015, ceea ce ar permite circulatia neintrerupta la nivel de autostrada pe cei 120 de kilometri intre Traian Vuia (Lugoj) si Nadlac cel tarziu in luna iulie, in functie de terminarea lucrarilor la noul punct vamal de pe autostrada.

De mentionat si ca tronsonul care leaga localitatile Sanovita si Izvin, facand jonctiunea cu autostrada deja existenta pana la Traian Vuia, va fi finalizat de catre firmele Tirrena Scavi SPA si Societa Italiana per Condotte D acqua SPA in vara lui 2015, desi lucrarile nu sunt catusi de putin avansate in acest moment. Aceeasi firma a executat si lucrarile de pe tronsonul I al autostrazii Lugoj – Deva, deja dat in folosinta.

Aceasta ne face sa speram ca, cel tarziu la 1 septembrie 2015, vom merge neintrerupt pe autostrada din dreptul localitatii Lugoj si pana la Nadlac.

Cand vom putea merge pe autostrada, neintrerupt, de la Sibiu la Nadlac?

Tronsonul Traian Vuia – Ilia, care leaga Deva de Lugoj, si care ar inchide practic toata autostrada de la Sibiu la Nadlac, se afla in lucru pe unul dintre tronsoanele sale, iar lucrarile trebuie sa se incheie in mai 2016. Aceasta este si data cea mai apropiata la care ar trebui sa putem merge pe autostrada, neintrerupt, de la Sibiu la Nadlac. Cei circa 320 de kilometri de autostrada vor permite traversarea acestei parti din Transilvania in doar 3 ore, fata de cele 5-5.30 necesare astazi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Citind articolul nu stiu cum sa interpretez afirmatia\;
  Cei care vor dori sa mearga pe aceasta bucata de autostrada vor folosi nodul rutier de langa Pecica pentru a intra pe noua bucata de drum si apoi vor utiliza un drum de legatura in lungime de cativa kilometri catre punctul actual de trecere al frontierei.
  Aceasta din cauza faptului ca:
  – pe partea maghiara autostrada nu este inca finalizata (?)
  – noul punct de trecere al frontierei de pe autostrada nu este inca amenajat (?).
  Care sunt termenele pentru cele doua obiective, concatenate.

  Daca ungurii finalizeaza autostrada pana la jonctiune completa (iunie-iulie 2015 termenul dat de unguri) se va putea trece direct frontiera in lungul autostrazii (?) sau ramane dwschisa problema amenajarii noii vami (punctul de trecere de pe autostrada ptr. masini mari TIR-uri si mici)?
  Pentru mine (dar nu numai) este foarte neclar.
  Domnule reporter reveniti cu un raspuns competent (de la competenti) la aceasta intrebare.
  Va multumesc