Noutati :

In unele clinici din Timisoara, medicii nu sunt de gasit la cabinete. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis a dat amenzi furnizorilor de servicii medicale!

14 octombrie, 2011 - 02:30 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Nu au contractele de munca in regula sau lipsesc de la serviciu, desi se afla in timpul programului de munca. Se intampla la clinici medicale din Timisoara, dar CJAS incearca sa stopeze fenomenul.

Echipa de control a Casei de Asigurari de Sanatate Timis a luat la puricat furnizorii de servicii medicale din judet. Prima clinica medicala amendata este Hiperdia, cu care CJAS se afla in relatie contractuala. Inspectorii CJAS au mers la clinica sa verifice valoarea de contract/ cu privire la organizare, la structura de personal, dar si care este calitatea actului medical. Neregulile nu au intarziat sa apara.

„Doi medici aveau incetate raporturile de munca cu furnizorul, fara ca acest lucru sa fie anuntat in scris Casei de Asigurari de Sanatate Timis. Drept urmare, clinica a fost sanctionata prin diminuarea a 30% din contravaloarea serviciilor medicale paraclinice aferente lunilor in care s-a inregistrat aceasta situatie – iulie si septembrie”, explica Oana Rachitan, purtator de cuvant CJAS.

Mai mult, inspectorii au gasit si abateri cu privire la prezenta personalului medical la cabinet in timpul programului. Doi din cei patru medici ai clinicii nu se aflau la cabinet, conform orarului cuprins in actul aditional la contractul de furnizare de servicii medicale in asistenta medicala de specialitate din ambulatoriu pentru specialitari paraclinice. Pentru aceste nereguli, furnizorul a fost sanctionat prin diminuarea cu 10% din contravaloarea seriviciilor medicale paraclinice, aferente acestei luni.

In aceeasi perioada, CJAS a demarat o noua actiune de control ce vizeaza Programele Nationale de Sanatate desfasurate in spitalele de judet.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...