Unda verde la export: Micii romanesti traditionali iau cu asalt mesele europenilor! Vezi de cand

Incepand cu 25 iunie, vom exporta produsul traditional omniprezent la toate sarbatorile campenesti din tara, si care acum va putea castiga teren si in strainatate. Micul romanesc, interzis pana acum la export in Uniunea Europeana a primit o derogare si, din aceasta luna, va putea ajunge pe mesele europenilor.

Romaniei i s-a facut o derogare pentru folosirea bicarbonatului de sodiu si a altor aditivi necesari prepararii pastei de mici.
Controversele au aparut in vara anului trecut, inainte de intrarea in vigoare, la 1 iunie 2013, a unui regulament european care interzicea folosirea unor aditivi alimentari in produsele din carne. Printre aditivii interzisi figurau bicarbonatul de sodiu, un conservant si un antioxidant folositi in reteta traditionala de mici.

Comitetul permanent pentru lantul alimentar si sanatatea animala (SCFCAH) al Uniunii Europene a acceptat astfel o cerere a Romaniei privind autorizarea folosirii bicarbonatului de sodiu pentru mici, acest ingredient fiind considerat indispensabil in reteta romaneasca a acestor preparate.

Decizia SCFCAH inseamna nu numai ca micii romanesti pot fi produsi in continuare dupa reteta traditionala, dar pot fi si exportati pe piata europeana, a declarat atunci comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.