Noutati :

Un turist pentru fiecare timisorean! Ce se intampla?

4 martie, 2016 - 03:55 PM
Autor: Anonim      
Categorie: TURISM
0

TIMISOARA. Ajunsi pentru a vizita frumusetile orasului sau doar pentru business, turistii s-au inmultit la Timisoara. Stau marturie datele statistice care ne arata ca in 2015, nu mai putin de 339.539 de turisti au ajuns in Mica Viena.

Daca tinem seama ca populatia orasului este de 333.613 locuitori, intr-un calcul ideal, anul trecut am avut in Timisoara cate un turist la… fiecare timisorean.

In plus, statisticile arata ca cei peste 300.000 de vizitatori au totalizat un numar de peste 800.000 de nopti de cazare.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, fata de 2014, anul trecut Timisoara a inrgistrat o crestere a numarului de turisti de 17,5 la suta, aceasta insemnand aproape dublu fata de media nationala, datele proaspete fiind anuntate de viceorimarul Dan Diaconu.

Cifrele au fost centralizate de INS din raportarile hotelurilor, motelurilor si pensiunilor, astfel ca este posibil a numarul turistilor sa fi fost chiar mai mare daca au ales sa stea la prieteni sau au vizitat Timisoara doar de dimineata pana seara.

FOTO: eyeinthesky.ro

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor