Un adevarat spectacol. Top Tendinte in Design Interior la CERSAIE 2017. Foto si video

Cand vine vorba de tendinte in materie de gresie, faianta si obiecte sanitare, cel mai asteptat eveniment al anului este Targul international Cersaie, desfasurat la Bologna in luna septembrie a fiecarui an. Echipa Delta Studio participa de fiecare data la Cersaie pentru a descoperi cele mai noi lansari si a selecta noile colectii de finisaje de top din portofoliu.

Editia Cersaie 2017 (25-28 septembrie) a avut 869 de expozanti si peste 111.000 de vizitatori.

Producatorii de placi ceramice au prezentat in Italia o gama larga de stiluri, modele si dimensiuni, observandu-se o continuare a tendintelor din anii anterior: gresie si faianta cu aspect de lemn, piatra naturala, ciment si caramida, gresie si faianta in stil retro, placi decorative 3D (reliefate).
In materie de culori, au fost observate nuante mai degraba temperate, culorile vibrante fiind estompate de transparenta glazurilor.

Echipa Delta Studio a descoperit aici si placi ceramice cu modele textile, reproduceri de bumbac, impletituri, brocart.

Iata principalele tendinte in amenajari de interior cu gresie si faianta descoperite la Cersaie 2017:

1. Placi ceramice cu aspect de lemn. Gresia care imita lemnul, o tendinta in design interior prezenta de cativa ani, este probabil cel mai popular produs din industria placilor ceramice. Producatorii creeaza insa noi modele pornind de la acest trend, adaugand reliefuri, noi formate, imprimeuri care reproduc cu fidelitate natura.  Porcelanosa a prezentat noi modele de gresie inspirate de frumusetea lemnului natural, intre care noua colectie de parchet ceramic Delaware de la Par-Ker. Sapte modele inspirate de lemnul de stejar, artar si fag, cu reproduceri detaliate de textura si tonalitate.

2. Placi ceramice inspirate de ciment si piatra naturala. Designerii continua sa iubeasca finisajele inspirate de piatra naturala. Un interior imbracat in frumusetea naturii devine confortabil si placut. Gresia si faianta cu aspect de marmura, ardezie, calcar sau granit se potriveste perfect intr-un decor modern. Colectia MARBLEOUS de la Keraben Grupo recreeaza aspectul elegant de marmura intr-un design cu look contemporan. Imprimeul cu venaturi asigura un aspect extrem de similar cu piatra naturala.

SHAPE de la Keraben este o colectie de gresie si faianta inspirata de ciment, potrivita intr-un ambient cu note industriale.

Mai multe noutati Keraben aici:

3. Placi de mari dimensiuni. Iris Ceramica a lansat noi finisaje pentru placile supradimensionate de 3×1.5 m, cu grosime de numai 6 mm. Aceste placi sunt principala inovatie a brandului italian, fiind posibile datorita tehnologiei de ultima generatie.

Mai multe noutati Iris Ceramica aici:

4. Placi in stil retro. Este una dintre tendintele noastre preferate – modelele contemporane se inspira din mostenirea artizanala si ofera faianta cu note vintage, potrivite pentru decoruri personalizate.

Producatorul spaniol Natucer se distinge prin placile unice pe care le produce. Noile colectii de gresie in stil cotto au atras atentia.

Placi ceramice COTTOBELLO de la Natucer

D’Anticatto este o alta colectie de placi ceramice in stil vintage care a fost pe placul echipei Delta Studio.

5. Eleganta clasica

 

FAP Ceramiche a prezentat un stand cu tema „eleganta este o atitudine italiana”. Motto-ul s-a reflectat in noile colectii de gresie si faianta prezentate.

Intre modelele care au atras atentia se numara Roma Diamond, gresie portelanata inspirata de finisajul de marmura. Propunerea de marmura alba alaturata placilor de marmura neagra este potrivita in decoruri elegante.

In ceea ce priveste stilurile de amenajare, se disting amenajarile in stil minimalist, industrial si eclectic – melanjul de stiluri diferite de gresie si faianta este tot mai popular si da nastere unor amenajari extrem de originale.

Echipa Delta Studio ii asteapta pe timisoreni in showroom-ul de pe Calea Bogdanestilor, la nr. 39.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.