Noutati :

Uita geografia pe care o stiai pana acum! Care este cel mai inalt munte din lume, dupa ultimele masuratori?

18 mai, 2016 - 07:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
3

Inca din scoala generala am invatat cu totiii ca cel mai inalt munte de pe planeta este varful Everest. Ultimele masuratori ale geografilor ne spun insa ca cel mai inalt varf este cu totul altul, care nici macar nu se afla in Asia.

Everestul nu ar fi cel mai inalt munte de pe Pamant. Masurand din centrul Pamantului, cel mai „inalt” munte este Chimborazo, din Ecuador.

Asta se explica prin forma Pamantului. Everestul, care masoara 8.848 de metri inaltime iese primul cand se masoara de la nivelul marii. Daca masuratoarea se realizeaza din centrul Pamantului, atunci Chimborazo este mai inalt, scrie metro.co.uk.

Explicatia e aceea ca Pamantul nu este o sfera perfecta, ci una turtita, aplatizata in partea de sus și jos și bombata ușor la mijloc.

Versantul Chimborazo masoara 6.268 de metri de la nivelul marii, avand insa 2.400 de metri peste Everest daca luam in calcul distanta din centrul Pamantului.

Citeste mai multe: AICI

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. Everestul, … masoara 8.848 de metri inaltime … cand se masoara de la nivelul marii
    Versantul Chimborazo masoara 6.268 de metri de la nivelul marii avand insa 2.400 de metri peste Everest.

    S-a schimbat matematica 6.268 > 8.848

  2. exact ce zicea si Einstein… totul este relativ…. tot ce conteaza este unde iti setezi punctul de pornire… o singura chestie le-a scapat „matematicienilor”alora…. ca elipsa are 2 puncte centrice, nu unul singur ca si cercul…. eu zic sa reia masuratorile :))

  3. O adunare de genu’ buna ar fi in fotbal., strainii 3 goluri = 3. Romanii 1 gol + 2 goluri din 11 m. = 5 goluri. Ura!!