Turismul cu bicicleta starneste interes si in randul timisorenilor

Daca cu cativa ani in urma bicicleta era mijlocul de transport al saracului, iata ca lucurile incep sa se schimbe. Timisorenii arunca tot mai des privirea peste granita la vecinii unguri, de la care incet incet fura si lucruri practice. Un stil de viata sanatos in care sa fie inclus si mersul pe bicicleta regulat este numai unul din multele lucruri care le-a starnit interesul banatenilor. „Am fost plecat intr-o excursie cu bicicleta, unde mi-a placut extraordinar de mult. Le-am povestit apropiatilor, iar de atunci primesc tot mai des intrebari despre acest subiect. Asa mi-a si venit ideea de a promova in cadrul agentiei mele de turism acest tip de excursie. Este un soi de turism pentru criza, care mai este si foarte sanatos”, spune Radu Tirpe, managerul unei agentii de turism din Timisoara. In tari precum Austria, Elvetia, Spania sau Italia, acest tip de turism de practica de ani de zile.
Fie ca alegeti un traseu montan in Alpii Elvetieni, sau pur si simplu un traseu pe malul Dunarii de la Passau la Viena, pentru 5 zile nu trebuie sa scoateti din buzunar mai mult de 400 de euro, bani in care intra toate cheltuielile.

Daca sunteti si pasionat de munte si de peisajele unice pe care acesta vi le arata, alegeti o excursie in Alpii Elvetieni. Fie ca alegeti sa mergeti intr-un grup cu mai multi prieteni sau individual, conditiile sunt aceleasi. Punctul de intalnire este malul lacului Geneva. Se stabilesc trasee in functie de conditia fizica a fiecaruia, de dificultate, de altitudine etc, dupa care se formeaza grupuri de 8-12 persoane. Traseele alese pot fi pentru o singura zi, caz in care seara va intoarceti de unde ati plecat, sau pentru 2,3,4 sau chiar 5 zile caz in care se inopteaza in locurile stabilite la plecare. Pe tot parcursul traseului exista un ghid care vorbeste trei limbi straine (engleza, germana si franceza). Ghidul pentru un grup intreg costa aproximativ 200 de euro pe 5 zile. O astfel de excursie costa undeva intre 300 si 400 de euro, in functie de mijlocul de transport pana la locul de intalnire.

Daca muntele nu va intra in gratii si preferati plimbarea cu bicicleta la ses, puteti alege o excursie pe malul Dunarii, de la Viena la Passau sau invers. Este vorba de un traseu de aproximativ 400 km, special amenajat pentru asa ceva. Fie ca alegeti sa mergeti cu bicicleta personala sau sa inchiriati una, diferenta de cost nu este una foarte mare. Cand vorbim de cazare pe acest traseu lucrurile se complica putin pentru ca este foarte greu de ales. Pe toata distanta exista hoteluri, pensiuni si restaurante, toate destinate biciclistilor, cu preturi reduse, care mai de care mai aspectuoase si mai atractive. „Eu recomand celor interesati sa se duca fara sa rezerve nimic. Unde nu mai pot sa pedaleze sa se opreasca si sa inopteze. Preturile sunt aproximativ aeleasi, undeva intre 30-40 euro pe noapte”, mai spune Radu Tirpe. Cei care pedaleaza din pasiune, fac intr-o medie, aproximativ 100 de km pe zi. Pentru 4-5 zile pe traseul de pe malul Dunarii, cu toate serviciile incluse, platiti circa 300 de euro. La intoarcere, exista trenuri cu compartimente special amenajate pentru biciclete, unde un bilet costa aproximativ 30 de euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.