Tu ce mananci dimineata? Iata cele mai sanatoase 5 alimente pentru micul dejun

Ce contine micul tau dejun? Seminte de chia, in, un smoothie de spanac si napi, avocado? In goana dupa alimente sanatoase, multi dintre noi le uitam pe cele “traditionale” si ne indreptam atentia spre unele mai “exotice”. Cu toate acestea, cele mai bune alimente pentru micul dejun fac parte din categoria celor clasice.

1. Ouale
Fie le mananci fierte, fie la transformi intr-o omleta delicioase, ouale contin 13 nutrientii esentiali, precum si proteine. Sunt foarte hranitoare si iti tin de foame pana la urmatoarea masa. Pe termen lung, acestea te ajuta sa-ti mentii silueta si masa musculara. Vezi si 7 retete de omleta pentru fiecare zi a saptamanii.

2. Cafeaua
Dincolo de a fi un tabiet sau o bautura care te ajuta sa te pui dimineata pe picioare, cafeaua este una din cele mai sanatoase optiuni pentru micul dejun. Este plina de antioxidanti si, consumata in cantitati moderate, fara frisca si zahar, are multe beneficii asupra inimii si a functiilor cognitive.
In plus, cercetatorii sustin ca previne cateva forme de cancer si te protejeaza impotriva diabetului de tip 2.

3. Bananele
Aceste fructe sunt un mic dejun excelent, chiar daca multa lume le evita din cauza numarului mare de calorii. Dimineata insa le poti consuma fara grija. Bananele sunt pline de fibre, vitamina C si potasiu, o combinatie care te ajuta sa-ti controlezi tensiunea arteriala si sa-ti mentii silueta sub control.
In plus, bananele sunt cel mai bun energizant natural la care poti apela ori de cate ori nu te simti in forma – studiile au demonstrat ca sunt chiar mai puternice decat bauturile energizante din comert.

 4. Grepfruitul
Este o alta sursa excelenta de vitamina C, potasiu si fibre, motiv pentru care este considerat unul din cele mai bune alimente pentru slabit. Daca mananci un grepfruit la micul dejun, iti va tine de foame pana la pranz si vei scapa de poftele de peste zi.

5. Fulgii de ovaz
Isi merita din plin reputatia. Plini de fibre dietetice, fulgii de ovaz sunt extrem de hranitori si sunt slabi in calorii. Te ajuta sa-ti mentii colesterolul si greutatea sub control. Ii poti combina cu banane sau fructe de padure, pentru un mic dejun ideal, bogat in proteine, carbodihrati si grasimi sanatoase.

sursa: foodstory.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.