Noutati :

Tratamente revolutionare pentru reducerea numarului de amputatii. Ce proiect important se desfasoara zilele acestea la Timisoara?

11 ianuarie, 2016 - 03:00 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Boli imposibil de tratat cu ani in urma isi gasesc leacul in prezent. Este si cazul afectiunilor care pot fi tratate prin chirurgia vasculara. Iar o evolutie majora in acest domeniu o reprezinta tehnicile endovasculare, care au devenit o importanta componenta in arsenalul chirurgului vascular, iar pe viitor aceste tehnici vor reprezenta metoda preferata in tratamentul bolii arteriale periferice.

In numeroase situatii tehnicile de dilatare si stentare sunt singurele care pot salva membrele inferioare de la amputatie, iar la ora actuala aceste tehnici au depasit ca pondere interventiile chirurgicale clasice, iar trendul este crescator.

Romania s-a aliniat acestor nevoi, iar Timisoara este partener intr-un important proiect de dezvoltare profesionala in ceea ce priveste bolile vasculare. Intitulat ” Oportunitati pentru dezvoltarea profesionala in boala vasculara”, proiectul are ca parteneri clinici de prestigiu in chirurgia vasculara din Europ. Iar principalul obiectiv este dezvoltarea unui model de invatamant la distanta in chirurgia vasculara periferica in care medicii specialisti si rezidenti invata sa aplice tehnicile moderne endovasculare si microchirugicale de revascularizare la pacientii cu boala arteriala periferica.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor