Trandafirii in bucatarie. Ce soiuri se folosesc si care sunt cele mai interesante retete cu petale de trandafir

Socotiti printre cele mai frumoase si mai nobile flori, trandafirii nu impodobesc doar gradinile sau vasele cu flori ci pot fi folositi cu succes si in bucatarie, in retete mai mult sau mai putin exotice: de la decorarea torturilor, la ceaiuri sau chiar supe crema cu petale de trandafir.

In ceea ce priveste decorarea prajiturilor si a torturilor, se folosesc doar anumite soiuri de trandafir, si anume cele utilizate si la prepararea dulceturilor. Sunt ideali pentru a decora prajiturile cu crema, torturi sau cupcakes.

In bucataria orientala, bobocii de trandafiri maruntiti se folosesc intr-un amestec de condimente denumit ras-el-hanout;  alaturi de acestia se pot regasi si alte condimente, precum levantica, chimion negru, piper lung, fructe de scorus, etc.

Totodata,  bobocii de trandafir se pot folosi si in infuzii fierbinti de lapte sau smantana lichida pentru a obtine o aroma delicata florala.

O alta idee extrem de apreciata este de a folosi bobocii de trandafiri glasati pentru diversele retete.

Pe langa trandafirata, dulceata sau peltea de trandafiri, florile se mai folosesc si la preparate mai putin obisnuite.

Supa crema de trandafir

Ingrediente pentru 2 portii: 2 trandafiri bine infloriti,  5-6 boboci de trandafiri, zahar, coaja rasa de la o lamaie, 1-2 linguri de mure, 1-2 linguri de faina, 2 linguri smantana lichida;

Mod de preparare: Se pun 300 ml. de apa la fiert, se adauga zahar dupa gust , coaja rasa de lamaie, se da un clocot si se ingroasa cu faina amestecata cu smantana si cu apa rece , ca sa nu se faca cocoloase. Cand se obtine o supa-crema omogena, se pun petalele de la 1 trandafir mare (celalalt se pastreaza pentru ornat) si de la bobocii de trandafiri, precum si murele.Se acopera oala cu capac, pentru ca aroma trandafirilor sa patrunda in supa. Se serveste garnisita cu petalele de la trandafirul pastrat.

Crema de branza cu petale de trandafir, marar si ceapa verde

Ingrediente: branza dulce de vaci, petalele de la 2 trandafiri de dulceata, ceapa verde, marar, ulei de masline,  sare, oregano, smantana.

Mod de preparare:  Se pune branza intr-un castron, se amesteca cu smantana si se omogenizeaza bine pana ajunge la consistenta unei creme. Se adauga sarea si uleiul de masline si se amesteca bine. Se toaca marunt ceapa si mararul si se adauga in compozitie, iar la final, se adauga petalele de trandafir – tocate nu foarte marunt.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.