Noutati :

Traditie si excelenta. Universitatea Politehnica din Timisoara colaboreaza cu institutii si asociatii de prestigiu din Germania

22 iunie, 2013 - 02:39 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Studentii Universitatii Politehnica din Timisoara au ocazia sa studieze si sa faca practica in Germania. Universitatea Politehnica Timisoara colaboreaza cu institutii si asociatii germane cu traditie in domenii de importanta majora.

Universitatea Politehnica din Timisoara intretine relatii stranse cu una dintre cele mai cunoscute organizatii patronale si profesionale din Bavaria: Asociatia Constructorilor din Bavaria (Bayerische Bauindustrie – BBI), cu sediul la München. In tara noastra instituția similara este ”Asociația Romana a Antreprenorilor de Construcții – ARACO”.

Colaborarea dintre Universitatea Politehnica si aceasta asociatie dateaza de 7 ani.
Asociatia Constructorilor din Bavaria s-a angajat in sprijinirea – fara conditii  prealabile – programului de diploma dubla existent intre Universitatea Tehnica din Munchen (TUM)  si Universitatea Politehnica din Timisoara (UPT). In cadrul acestui program sunt angrenati in diferite faze un numar de 24 studenti ai UPT. Universitatea Tehnica din Munchen  este o universitate de excelenta in Germania, fiind clasificata pe locul I.

Diploma dubla reprezinta recunoasterea Universitatii Politehnice din Timisoara la un inalt nivel european. Studentii sunt sprijiniti cu burse, iar pe perioada studiilor sunt angrenati in activitățile specifice ale Asociatiei Constructorilor din Bavaria.

Promotorul colaborarii dintre Universitatea Politehnica din Timisoara si Asociatia Constructorilor din Bavaria este directorul asociatiei bavareze, domnul senator Gerhard Hess. Doctor in drept si profesor asociat la Universitatea Tehnica din Muenchen, acesta se afla in fruntea asociatiei inca din 1992.

Colaborarea este una cu traditie. La 1 octombrie 2010, Asociatia Constructorilor din Bavaria a organizat la Munchen o sesiune comuna cu ARACO (Asociatia Romana a Antreprenorilor in Constructii) la care au participat in jur de 50 de invitati din fiecara tara. In cadrul acestei intalniri  ICG si initiativa de diploma dubla au fost prezentate laudativ.

In consecinta, a fost inaintata Senatului Universitatii Politehnica din Timisoara propunerea de acordare a titlului de ”Profesor onorific” d-lui Gerhard Hess, initiativa concretizata in 14 iunie cand a avut loc ceremonia de acordare a titlului academic. In discursul sau, dl. Hess a subliniat rolul important al inginerului in epoca actuala si si-a exprimat intreaga disponibilitate pentru extinderea colaborarii intre Universitatea Politehnica din Timisoara, Ascoiatia Constructorilor din Bavaria si Universitatea Tehnica din Munchen.

Cu aceasta ocazie, o delegatie a Asociatiei Constructorilor din Bavaria a efectuat o vizita tehnica pe linia de cale ferata Oravița – Anina, iar domnul Gerhard Hess a sustinut la Facultatea de Constructii din Timisoara o conferinta cu titlul  „Spre o Europa unita. Probleme actuale ale politicii, economiei constructiilor si ale cercetarii”.

Concomitent a avut loc si semnarea  unui acord cadru de colaborare cu Caile Ferate Germane. Aceasta colaborare a demarat inca din 2011, la initiativa unor absolventi UPT care lucreaza la Deutsche Bahn. Caile Ferate Germane ofera, pentru studentii Facultatilor de Construcții si de Electrotehnica si Electroenergetica pachete complexe formate din: locuri de practica, teme pentru lucrari de diploma, burse si stagii de formare.

In prezent la Caile Ferate Germane lucreaza deja 10 absolvenți UPT, specialisti bine cotati si care au indeplinit cu brio testele profesionale cerute.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...